İSKİ'den İstanbullulara önemli uyarı

İSKİ'den İstanbullulara önemli uyarı
Güncelleme:

İSKİ, sayaçların donmasına karşı önlem almaları konusunda İstanbullulara uyarı yaptı.

İstanbul'da Hava sıcaklığının gece saatlerinde 0 C’nin altına düşmesi beklenirken İSKİ’den yapılan açıklamada açıkta bulunan su sayaçlarına donma tehlikesine karşın önlem alınması uyarısı yapıldı.

İSKİ, su sayaç ve tesisatlarının soğuk hava koşulları nedeniyle donma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirterek, İstanbulluların bu konuda önlem alması gerektiğini bildirdi.

İSKİ’den yapılan açıklamada Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, İstanbul’da hava sıcaklıklarının 0 C’nin altına düşmesi beklendiği kaydedildi.

Sayaç ve tesisatların sıcaklıkların düşüşü ile donmadan kaynaklanabilecek arızalarının önlenebilmesi için bazı tedbirlerin alınması gerektiği kaydedilen açıklamada, “Sayaçlar açıkta ise kesinlikle muhafaza altına alınmalı, izolasyon malzemeleri ile korunmalıdır. Açıkta bulunan su boruları da, soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalıdır. Abonelerimiz, alınan önlemlere rağmen, yaşanan sorunların çözümü için Alo 185 Çağrı Merkezimizi arayabilir” ifadelerine yer verildi.

Fatih ve Zeytinburnu'na su verildi

İSKİ, gün içinde Ömerli-Bahçelievler isale hattında meydana gelen arızanın giderildiğini ve su verilmeye başlandığı bildirdi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ) yapılan açıklamaya göre, Ömerli-Bahçelievler isale hattında meydana gelen arıza sebebiyle saat 16.30'da başlayan su kesintisi sıkıntısı giderildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Ömerli-Bahçelievler isale hattında meydana gelen ve Fatih İlçesi’nin bir kısmı ile Zeytinburnu İlçesi’nin tamamında su kesintisine sebep olan arıza, ekiplerimizin yoğun çalışması sonucunda planlanandan önce giderilmiş olup bölgeye su verilmeye başlanmıştır."