İslam Memiş’ten altın yatırımcılarını heyecanlandıracak yıl sonu tahmini

İslam Memiş’ten altın yatırımcılarını heyecanlandıracak yıl sonu tahmini
Güncelleme:

2022 yılında rekor üstüne rekor kırıp zirvede yatay seyre geçen altın fiyatları için altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken bir "yıl sonu" tahmini geldi.

Gram altın fiyatları yükselir mi yoksa düşer mi? Bu fiyattan altın almak kazandırır mı? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, akıllarda o soruya cevap verdi ve yıl sonu için gram altın fiyatını açıkladı.

Önceki günü 1.048 liradan tamamlayan Gram altın, dünü de1055 lira seviyelerinden kapatmıştı. Çeyrek altın 1.726 liradan satılırken, 6.726 liradan alıcı bulmuştu. Ons altın ise 1.762 dolardan satılmıştı.

Altın piyasaları yukarı yönlü hareketini sürdürürken analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bugün Brooking Enstitüsü'nde yapacağı konuşmanın beklendiğini hatırlatıyor.

Altın piyasasındaki hareketliğini değerlendiren İslam Memiş, yukarı yönlü hareketliliğin devam edeceğinin altını çizerek, gram altının yıl sonunda geleceği fiyatı açıkladı.

Gram altındaki yükselişin süreceğini belirten İslam Memiş, altının 2022 yılını 1.200 TL seviyesinden kapatacağını söyledi.

Memiş'in tahminine göre altın bir ayda tam 150 lira artış sağlayacak.

Altının Aralık ayının sonunda 1.200 TL olacağını belirten İslam Memiş, 2023 yılı içerisinde ise gram altının 1.400 TL olacağını öngördü.

Daha önce yıl sonu için 1.400 TL demişti

İslam Memiş, daha önceki tahminlerinde gram altının 2022 yılını 1400 liranın üzerinde tamamlayacağı öngörüsünde bulunuyordu.