İsmail Metin Temel Paşa'nın fotoğrafı sosyal medyayı salladı

İsmail Metin Temel Paşa'nın fotoğrafı sosyal medyayı salladı
Güncelleme:

24 Haziran seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rakibi Muharrem İnce'yi eleştirdiği konuşmsını alkışlayan ve İnce'nin ''Apoletlerini sökeceğim'' dediği Orgeneral İsmail Metin Temel'in, peşmerge kıyafetli fotoğrafı ortaya çıktı.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları’nı yöneten İsmail Metin Temel, son Yüksek Askeri Şura toplantısında ‘orgeneralliğe’ terfi eden ve teğmenlikten başlayarak bir kez hariç sürekli terör olaylarının olduğu bölgelerde görev yapan Orgeneral Temel’in peşmerge kıyafetli fotoğrafları ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYADA PAYALAŞILDI

Sosyal medyada, ‘özel görevde’ çekildiği yazılarak paylaşılan fotoğraflarda, Temel Paşa’nın elindeki Kalaşnikof marka piyade tüfeği ve poşusu dikkat çekti.

İsmail Metin Temel Paşa'nın fotoğrafı sosyal medyayı salladı - Resim : 1

Vatan gazetesinde yer alan heberde, fotoğrafların 1990’lı yıllarda çekildiği ifade edilirken, Özel Kuvvetler’de de görev alan Temel'in, 1994 yılında Barzani ile Talabani arasında Kuzey Irak’ta çıkan çatışmalarda bölgede görev alan Türk askerleri arasında olduğu ifade edildi.

İsmail Metin Temel Paşa'nın fotoğrafı sosyal medyayı salladı - Resim : 2

İSMAİL METİN TEMEL KİMDİR ?

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, 1958 yılında Bayburt'un Taht köyünde doğmuştur. Ailesi Adana'ya yerleşince İsmail Metin Temel, eğitimini bu kentte tamamladı. Kısa bir süre sonra askerliğe adım attı. Van Asayiş Kolordu Komutanıyken 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında vekaleten 2. Ordu Komutanı olarak atandı. Ardından 27 Temmuz 2016 tarihinde 2. Ordu komutanlığına getirildi. Fırat Kalkanı Harekatı'nda başarılı oldu. İdlib'de gözetleme kulelerinin kurulumunda ve Afrin Harekatı hazırlıklarında büyük rol oynadı. Afrin Operasyonu'nu yöneten komutan olarak atandı. Son olarak İsmail Metin Temel, Yüksek Askeri Şura'da orgeneralliğe terfi ettirildi.

Seçiniz...