İsmail Saymaz açıkladı: Erdoğan, Albayrak'ın istifasını nasıl öğrendi?

Güncelleme:

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram üzerinden yaptığı ve tam 27 saat sonra kabul görülen istifasıyla ilgili tartışmalar sürerken, gazeteci İsmail Saymaz, canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifayı nasıl duyduğunu açıkladı.

Gazeteci İsmail Saymaz, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dahi Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığından istifasını sosyal medyadan öğrendiğini söyledi.

İsmail Saymaz, Halk TV'deki Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman Siyaset programında Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığından istifasını değerlendirdi.

Saymaz, Albayrak'ın istifasını Erdoğan'ın da sosyal medyadan gördüğünü söyleyerek, "Bu bizim devlet tarihimizde bir ilk. Bazılarımız istifayı Cumhurbaşkanı'ndan önce gördü" dedi.

Saymaz şu ifadeleri kullandı:

"Berat Albayrak 2 gün Antalya’dan İstanbul’a geldi. Tarifeli uçakla gelmiş. Bunu çeşitli yerlerden teyit ettim. Süleyman Soylu önce istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bildirmişti.

Bildiğim kadarıyla metni de göndermişti. En son da bunu sosyal medyada paylaşmışttı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından öğrendiğime göre Cumhurbaşkanı da Berat Albayrak’ın istifasını sosyal medyadan görmüş."