İsmailağa Cemaati'nden ''kur korumalı mevduat'' açıklaması: ''Allah'a harp ilan etmektir''

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu kur korumalı mevduat sistemiyle ilgili tartışmalar devam ederken İsmailağa Cemaati'nden dikkat çeken bir açıklama geldi.

İsmailağa.net canlı yayınınca Kur Korumalı TL Mevduat uygulamasıyla ilgili soruya, “Kat'i surette faizdir, Allah’a harp ilan etmektir. Rabbim muhafaza buyursun” cevabı verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından yürürlüğe giren yeni ekonomi modeli - kur korumalı TL mevduat ile ilgili tartışmalar devam ederken bir açıklama da İsmailağa Cemaati'nden geldi.

İsmailağa.net canlı yayınında "Kur Korumalı TL Mevduat hesabı caiz midir?" sorusuna "Asla bir Müslüman’a uygun olmayan bir ameldir. Kat'i surette faizdir, Allaha harp ilan etmektir. Rabbim muhafaza buyursun" sözleriyle cevap verildi.

CÜBBELİ AHMET DE TOPA GİRDİ

Kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de konuyla ilgili olarak "Bankalarda işlendiği için buralarda yapmak uygun değildir. Bu faizi alamazsın. Ancak devlet bu imkanı finans kurumlarına da tanırsa Kur Korumalı TL Mevduat hesabı’na yatırılan paradan kur farkını alabilirsin. Çünkü devlet, milletinin parasını korumakla mükelleftir. Zararı tazmine giriyor” ifadelerini kullandı.