İsmet İnönü'nün bu fotoğrafları ilk kez yayınlandı !

İsmet İnönü'nün bu fotoğrafları ilk kez yayınlandı !

Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü, fotoğraf arşivini Ahmet Hakan'a açtı.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Şişli Belediye Başkanı ve İnönü'nün torunu Hayri İnönü ile sohbet ettii. Hakan, bugünkü köşesinde bu sohbeti yazdı.

İnönü sohbet sırasında “Babamın çektiği dialar vardı, dün akşam onları düzenliyordum, şu iki fotoğraf çok hoşuma gitti” diyerek cep telefonundaki fotoğrafları göstemiş. Ahmet Hakan, “Ne kadar şahane! Bunları yayınlayabilir miyim?” sözü üzerine İnönü 25 saniye kadar düşünmüş ve sonra da “yayınlayın tabii, ne var canım” demiş.

MEVHİBE HANIM’LA

Ahmet Hakan konunun devamını köşesinde şöyle anlatıyor:

İsmet Paşa’nın, eşi Mehvibe Hanım’ın yanağına bir buse kondurduğu anı yakalamış Ömer İnönü. Muhtemelen 1972 yılı... “Burasının Kartal’daki ev olması lazım” diyor Hayri İnönü.

1-20151220081558.jpg


TEKNE TURU

Yıl 1959. İsmet Paşa iktidarda ve “Milli Şef”... Boğaz’da bir tekne turuna çıkılmış. Ufaklıklardan biri Hayri İnönü, diğeri ise kardeşi Eren İnönü... İsmet Paşa’nın yanında eşi Mevhibe İnönü var. Havalı genç kadın ise Hayri ve Eren’in anneleri Engin İnönü... Baba Ömer İnönü ise fotoğrafı çekiyor. “Bugünü hatırlıyor musunuz” diye soruyorum Hayri İnönü’ye... “Beş yaşında olmalıyım. Pek hatırlamıyorum” diyor.

2-20151220081558.jpg