''İspanya ordusu devriye atıyor'' iddiası ortalığı karıştırdı

''İspanya ordusu devriye atıyor'' iddiası ortalığı karıştırdı
Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İspanya ordusunun İskenderun'da devriye görevi gerçekleştirdiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında, İspanya ordusuna bağlı zırhlı araçların İskenderun ve sahil bölgesinde devriye görevi yaptığına ilişkin iddialar yer aldı. MSB yetkilileri, bu iddianın tamamen gerçek dışı olduğunu belirterek görüntülerdeki araçların, depremin ardından yardım için bölgeye gelen İspanya Silahlı Kuvvetleri’ne ait olduğunu ve arama-kurtarma bölgesine intikal sırasında kaydedildiğini vurguladı. 

'DEVRİYE GÖREVİ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "İspanya ordusunun deprem bölgesinde devriye görevi yapması söz konusu değildir, bu konudaki bilgiler gerçek dışıdır. İspanyol askerler sadece arama-kurtarma, yardım dağıtımı ve sahra hastanesi kurulumu için destek olmuşlardır" denildi.

Bakanlık, deprem bölgesinde görev alan, İspanya ordusuna ait araçlar ve ekiplerin videosunu da "Asrın felaketinde yanımızda olan, arama-kurtarma ve yardım dağıtma faaliyetleri ile katkı sağlayan İspanya Savunma Bakanlığına teşekkür ederiz" notuyla paylaştı.