İSPARK otoparkını işgal eden değnekçiler yine görüntülendi

İSPARK otoparkını işgal eden değnekçiler yine görüntülendi
Güncelleme:

İstanbul'da İSPARK otoparklarını mesai dışında işgal eden değnekçiler yine ortaya çıktı. Polisin defalarca gözaltına alındığı değnekçiler 108 lira ceza ödeyerek serbest bırakılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin iştiraklerinden İSPARK'ın il genelinde 33 ilçede 500'e yakın otoparkı bulunuyor. Bu otoparkların bir bölümünde mesai saatleri dışında görevli bulunmuyor. Mesai bitmesinin ardından görevlilerin ayrıldığı otoparklara 'değnekçi' adı verilen kişiler geliyor. Değnekçiler araç sürücülerini tehdit ederek ücret talep ediyor.

İSPARK otoparkını işgal eden değnekçiler yine görüntülendi - Resim : 1

DHA'nın haberleri üzerine polis, bir çok kez operasyon yaparak değnekçileri gözaltına aldı. Gözaltına alınan 100'den fazla değnekçi 108 lira para cezası ile serbest kaldı.

İSPARK otoparkını işgal eden değnekçiler yine görüntülendi - Resim : 2

Günlük gelirlerinin bir bölümüne denk gelen cezayı ödeyen değnekçiler tekrar İSPARK otoparklarını işgal ediyor.

İSPARK otoparkını işgal eden değnekçiler yine görüntülendi - Resim : 3

Haliç'teki İSPARK'a ait Azapkapı metro istasyonu otoparkında değnekçiler kameralara yansıdı. Eğlence yerleri ve restoranlara yakın olması nedeniyle vatandaşların sık kullandığı otoparkta, değnekçiler kısa sürede çok sayıda sürücüden para aldı. Otopark görevlisi gibi sürücüleri araçlarını park edecekleri yeri gösteren değnekçiler, DHA kamerasını görünce uzaklaştı.

İSPARK otoparkını işgal eden değnekçiler yine görüntülendi - Resim : 4

Otoparkı kullanan kadın sürücü, "10 lira, 20 lira ne kopartabilirse talep ediyorlar, bunu bir meslek haline getirmişler" diye konuştu.

İSPARK otoparkını işgal eden değnekçiler yine görüntülendi - Resim : 5

DHA

Etiketler ispark değnekçi