İsrail gözaltına almıştı: ''Türk vatandaşı olmak istiyorum''

İsrail gözaltına almıştı: ''Türk vatandaşı olmak istiyorum''
Güncelleme:

İsrail askerleri tarafından darp edilip gözaltına alınan down sendromlu Muhammed et-Tevil, Türk vatandaşı olmak istediğini açıkladı.

İsrail’in gözaltına aldığı Muhammed: Türk vatandaşı olmak istiyorum
İsrail askerleri tarafından darp edilip gözaltına alındıktan sonra dünyadan gelen tepkiler üzerine serbest bırakılan down sendromlu Muhammed et-Tavil, “Türkiye’de olmaktan dolayı çok mutluyum. Türk vatandaşı olmak istiyorum” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İsrailaskerleri tarafından gözaltına alınan ve Uluslararası Down Sendromu Federasyonunun girişimleriyle Türkiye’ye getirilen Muhammed et-Tavil ve ailesini kabul etti.

İsrail gözaltına almıştı: ''Türk vatandaşı olmak istiyorum'' - Resim : 1

Sosyal ve psikolojik tedavi görecek olan Muhammed et-Tavil, Türkiye’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve burada kalmak istediğini söyledi. Türk vatandaşı olmak istediğini vurgulayan et-Tavil, “İsrailliler beni darp ettiler. Yaklaşık 4 saat hapsettiler. Sırtımdan darp ettiler ve kelepçelediler. Gece saat 23.00 civarında serbest bıraktılar. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum, Allah’a şükürler olsun” dedi.

Bakan Kurtulmuş,  “Muhammed et-Tavil, İsrail’in Filistinlilere karşı yapmış olduğu son saldırganlığın, baskının ve zulmün sembol ismi oldu. Son intifada da İsrail askerleri acımasızca down sendromlu Muhammed evladımızı gözaltına aldılar ve kötü bir şekilde davrandılar. İsrail’in özellikle 1967’den bu yana sürdürmüş olduğu işgal, zulüm, baskı, sindirme politikaları sürekli devam ediyor. En sonda ABD yönetiminin almış olduğu kararı bahane bilerek, aslında bunun sadece bir başkent değiştirme olmadığını çok iyi kavramış olan İsrail, Kudüs’ü tamamen ilhak etmek için harekete geçti. Muhammed et-Tavil kardeşimiz de bu mücadelenin sembol kahramanlarındandır. Filistinlilerin direnişçi ruhunu sembolize ediyordu ama hiç haline, tavrına aldırmadan onu da yaka paça derdest edip götürdüler. Türkiye olarak sahip çıkıyoruz. Filistin davasına sahip çıktığımızın göstergesi olarak kendilerine burada ev sahipliği yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İHA