İstanbul Havalimanı'nda tarihi rötar! Saatlerce uçak uçamayacak

İstanbul Havalimanı'nda tarihi rötar! Saatlerce uçak uçamayacak
Güncelleme:

İstanbul Havalimanı'nda tüm uçuşlar kar nedeniyle durduruldu. Uçuşların yarın 04.00'da başlaması bekleniyor.

Olumsuz hava koşulları hava trafiğini vurdu. Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda tüm iniş ve kalkışlar saat 18.00'a kadar durdurulduğu açıklanmıştı. THY'den yapılan son açıklamada uçuşların yarın 04.00'e kadar durdurulduğu belirtildi. Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında, nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer; 15.30’da sona erecektir" açıklamasını yaptı. 

UÇUŞLAR 18'E KADAR DURDURULMUŞTU
Kentte etkisini artıran kar, hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Bu kapsamda, İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşların güvenlik için 18.00'e kadar yapılmayacağı açıklanmıştı. Türk Hava Yolları, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın 04.00'e kadar tüm uçuşlarını durdurdu. Akşam saatlerinde yapılan son açıklamada, İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, tüm uçuşların 04.00'a kadar durdurulduğunu açıkladı.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA: MESAİLER 15.30'DA SONA ERECEKTİR
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Kıymetli İstanbullular, Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgiye göre İstanbul’da kar yağışı akşam saatlerinde yoğunlaşacaktır. Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında,nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer; 15.30’da sona erecektir." ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN UYARI: METEOROLOJİK UYARILAR DOĞRULTUSUNDA YOLA ÇIKILMAMASI ÖNEMLİ
AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde yaşanan aşırı kar yağışları nedeniyle kapalı bulunan yolların açılması ve vatandaşlara yardım ulaştırılması için AFAD koordinasyonunda çalışmaların devam ettiği belirtildi. Çalışmalarda toplam 74 bin 115 personel ile 23 bin 858 araç, makine ve teçhizatın görevlendirildiği belirtilerek, "Düzce, Bolu, Sakarya, Aksaray, Şanlıurfa, Erzincan ve Sivas’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 bin 750 vatandaşımız yurtlarda misafir edilmiştir. Yurt genelinde, 4 bin 603 kişinin mahsur kaldığı yerden alınarak güvenli bölgelere sevki sağlanmıştır. 1340 sıcak yemek, 32 bin 95 içecek, 15 bin 480 kumanya ve 20 bin 680 ikramlık dağıtımı yapılmıştır. Vatandaşlarımızın meteorolojik uyarıları takip ederek bu uyarılar doğrultusunda zorunlu olmadıkça yola çıkmaması önem taşımaktadır. Olumsuz hava koşullarından etkilenen tüm vatandaşlarımıza 'geçmiş olsun' dileklerimizi sunuyoruz" denildi.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA KAR KISITLAMASI
Sabiha Gökçen Havalimanı Meydan İşletmesi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ), Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) toplantısının ardından açıklama yaptı. Açıklamada, "Yurt genelinde ve Sabiha Gökçen Havalimanında beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında, 25.01.2022 tarihinde yüzde 15 oranında azaltma yapılacaktır. Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir" denildi.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini