İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı: Vakalar açıklananın 3-4 katı!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı: Vakalar açıklananın 3-4 katı!
Güncelleme:

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı korona virüs verilerinde açıklanan vakaların, gerçekte 3-4 katına ulaştığını söyledi.

Türkiye'de koronavirüsten ölümün ilk görüldüğü 17 Mart'tan bu yana hız kesmeden artan ölüm ve vaka sayıları, yaz aylarında özellikle de Kurban Bayramı sonrasında başlayan "a"normalleşmeyle yeniden pik yaptı.

Her gün vaka ve ölüm sayıları yeniden artış gösterirken gündeme bomba gibi düşecek açıklama İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek'ten geldi.

Türkiye'de açıklanan vaka sayılarının açıklanandan 3-4 kat fazla olduğunu dile getiren Tükek, "PCR testlerinin duyarlılığının yüksek olmadığını, yanlış çıkabildiğini de hesaba katarsak günlük vaka sayılarının en az teşhis konulan vakalardan 3-4 katı fazla olduğunu düşünüyorum. Şimdi köylerden, yazlık yerlerden dönüşler başladı, okullar da açılacak! Uzaktan eğitimin yapılmadığı üniversiteler var. Binlerce öğrenci yer değiştirecek. Onların barınma sorunları olacak. Yurtlar dolarsa bulaş ihtimali artacak. Bu iş maalesef zincirleme." ifadelerini kullandı.

İSTANBUL İÇİN KRİTİK UYARI

Hürriyet yazarı Fulya Soybaş'a konuşan Tükek "Hele ki İstanbul için durum daha vahim olabilir. Büyük dalga yaklaşıyor. Şehir kalabalık. Halkın bir kısmı bilinçsiz. Sağlıkçılar yorgun." şeklinde konuşan Prof. Dr. Tufan Tükek, "Artık bir şey yapmak lazım" sözleriyle vatandaşa da uyarıda bulundu.

EYLÜL'DE BİR DALGA DAHA BEKLENİYOR

Tükek, Covid-19 salgınında eylül içinde bir dalga daha beklediklerini belirtti. Tükek, “Artık bir şey yapmak lazım” diyerek vatandaşları yasak ve kısıtlamalara harfiyen uymaya davet etti. Tükek “Hele ki İstanbul için durum daha vahim olabilir. Büyük dalga yaklaşıyor. Şehir kalabalık. Halkın bir kısmı bilinçsiz. Sağlıkçılar yorgun” dedi.

Fulya Soybaş'ın yazısının tamamı için...