İstanbul ve Ankara'da DEAŞ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

İstanbul ve Ankara'da DEAŞ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var
Güncelleme:

İstanbul ve Ankara'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda toplam 15 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ’a ve çatışma bölgeleri ile iltisaklı kişilere yönelik çalışma başlattı. Yürütülen soruşturma çerçevesinde 7 ilçede 15 farklı adreste yapılan eş zamanlı operasyonda, örgütle bağlantılı oldukları gerekçesi ile 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu. Yakalanan 13 şüpheli İstanbul Terörle Mücadele Şubesine getirildi. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

ANKARA'DA 2 GÖZALTI

Ankara'da, DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli gözaltına alınırken, 1 şüphelinin de yakalanması için çalışma sürdürülüyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı istihbari çalışma sonucu DEAŞ terör örgütü mensuplarının üst üste yapılan operasyonlar sonrası toparlanmak amacıyla yeniden yapılanma içine girdiği belirlendi. Bunun üzerine DEAŞ terör örgütüne eleman kazandırmak ve mevcut örgüt mensuplarının finansını sağlamak için çalışan 3 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, örgüte eleman kazandırma faaliyetlerinde görev aldığı tespit edilen ve çatışma bölgelerine eleman geçirme arayışında olduğu değerlendirilen A.Y. ile örgüte eleman kazandırma ve örgüt elemanlarının finansı amacıyla para toplama ve dağıtım faaliyetlerinde bulunan İ.U., gözaltına alındı. Şüpheli H.Z.'nin yakalanması için de çalışmalar sürdürülüyor.

İHA-DHA

Etiketler istanbul ankara deaş