İstanbul'da ''Çözülme 2'' operasyonu: 125 polise gözaltı

İstanbul'da ''Çözülme 2'' operasyonu: 125 polise gözaltı

İstanbul'da FETÖ soruşturması kapsamında 125 polis hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul'da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 125 polis hakkında gözaltı kararı verildi. "Çözülme 2" adı verilen eş zamanlı operasyonda sabahın erken saatlerinde gözaltı işlemleri başlatıldı.

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında başlattığı "Çözülme 1" operasyonunda aralarında müdür ve amirlerin de bulunduğu 120 emniyet görevlisini gözaltına almıştı.
Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre; Yürütülen soruşturmada, FETÖ ilişkisi tespit edilen ve örgütün gizli yazışması olarak değerlendirilen "bylock" kullandığı belirlenen 125 polis hakkında da "Çözülme 2" operasyonu başlatıldı. Sabahın erken saatlerinde başlatılan eş zamanlı operasyonda polisler gözaltına alınmaya başlandı.

ESKİ EMNİYET MÜDÜR YARDIMISI TUTUKLANDI

İstanbul Teröle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması ile geçtiğimiz cumartesi günü gözaltına alınan ve aynı zamanda Ardahan eski il emniyet müdürü olan Oktay Bulduk Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemlerinin tamamlanması ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. FETÖ üyeliği kapsamında tutuklamaya sevk edilen Oktay Bulduk Nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimi Necmettin Kafalı tarafından sorgulandı. Bylock kullanıcı çıkan Oktay Bulduk tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

Habertürk