İstanbul'da böcek ikramı

İstanbul'da böcek ikramı

Kadıköy Bahariye Caddesi'nde bir firmanın açtığı stantta vatandaşlara çeşitli böcekler ikram edildi.

Kadıköy Bahariye Caddesi'nde bir firma 'Pestorant' adlı proje kapsamında bir stant açtı. Stantta, yenilebilir akrepli, çekirgeli ve meyve aromalı şekerler, kremalize edilmiş çekirgeler, çikolatalı böcekler, karıncalı sakız ve şekerlemeler vatandaşlara ikram edildi. İlk kez karşılaştıkları böceklere şaşkınlıkla bakan vatandaşlardan bazıları verilen böcekleri yedi. Bazı vatandaşlar ise korktuklarını söyleyerek verilen böcekleri geri çevirdi.

"PROTEİN DEPOSU OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTEDİ"

Firma yetkililerinden Ayşe Sav, “İçindeki böcek olan iki farklı sağlıklı konuyu bir araya getirmek. Birlikte yaşadığımız haşerelerin aslında protein deposu olduğunu göstermek istedik. Amacımız bir yandan sağlığımıza zarar veren kontrol altında tuttuğumuz böceklerle mücadele etmeye çalışırken bir yandan da farklı türdeki böceklerin insan sağlığına faydalı olduğunu vurgulayabilmek. Bütün dünyada yapılıyor bu organizasyon. Vatandaşların yoğun bir ilgisi var. İlk başta tatmak istemeyenler dönüş yolunda bir tabakla ayrıldılar" diye konuştu.

"BAHARATLI ÖZEL SOSLUYMUŞ, GAYET HOŞ"

Korktuğunu fakat merak ettiğini söyleyen Ahmet Köçek, “Cipse benziyor. Baharatlı özel sosluymuş, gayet hoş. Bu akrepli şekeri  yemeyeceğim ama patronuma götüreceğim" diye konuştu. Başka bir vatandaş ise aldığı ürünü kokladıktan sonra, “Korkuyorum midemde canlanır diye. Merak ettim içinde kurt varmış herhalde" ifadesini kullandı. Böceklerden tatmak isteyenler stant önünde ilginç görüntüler oluşturdu.