İstanbul'da cephanelik bulundu !

İstanbul'da cephanelik bulundu !

Diyarbakır’dan İstanbul’a gönderilerek Aydos Ormanı’na gömülen PKK cephaneliği tesadüfen bulundu.

Diyarbakır’dan İstanbul’a gönderilerek Aydos Ormanı’na gömülen PKK cephaneliği tesadüf eseri ele geçti. Gözaltına alınan bir kuryenin üzerindeki kart şifresi çözülerek kartın içindeki kroki bulundu. Yapılan kazıda Uzi ve Kalaşnikof marka silahlarla bomba yapımında kullanılan fünyeler yakalandı.

Kurye E.Ş.’nin üzerinde yapılan aramada bir micro SD hafıza kartı bulundu. Şifrelenmiş olan micro SD kartın şifresi uzmanlar tarafından kırıldı. Daha sonra kart iki gün boyunca uzman polisler tarafından incelendi. Çözümü yapılan karttan krokiye ulaşıldı. İnceleme sonucu silah ve bomba düzeneğinin Kartal, Aydos ormanlık alanında olduğu belirlendi.

44-012.jpg

KAZI ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Krokideki noktaların birleştirilmesiyle silahların saklandığı nokta tam olarak tespit edildi ve dün sabah kazı başlatıldı. Yapılan kazı sonunda yaklaşık 1 metre derine gömülmüş  2 Kalaşnikof, 1 Uzi, 105 mermi, uzaktan kumanda ve bomba yapımında kullanılan çok sayıda fünye, bomba düzeneği için hazırlanmış cep telefonu, bombazaman ayarlayıcı, uzaktan kumanda ve bomba düzeneği hazırlama klavuzu ele geçirildi.

Kış aylarında gömüldüğü belirlenen malzemeleri getiren E.Ş.’nin YDG-H İstanbulsorumlularından olduğu tespit edildi. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen E.Ş. tutuklandı.