İstanbul'da kaybolan 6 çocuk bulundu

İstanbul'da kaybolan 6 çocuk bulundu

İstanbul Sancaktepe'de ortadan kaybolan ve dün akşam saatlerinde bulunan 6 çocuk ailelerine teslim edildi.

İstanbul Sancaktepe'de önceki günden itibaren kayıp olarak aranan ve dün Sakarya'nın Karasu ilçesinde sahilinde bulunan üçü kız üçü erkek 6 çocuk ailelerine teslim edildi.

Sancaktepe'de önceki gün bir parkta buluştuğu tespit edilen ve öğle saatlerinden itibaren haber alınamayan, ailelerinin ihbarı üzerine polis ekiplerince başlatılan aramada Sakarya'nın Karasu ilçesinde oldukları tespit edilen ortaokul öğrencisi üçü kızS.Y, B.K, A.K, M.Ç, A.K. ve B.İ.Y'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

ZORLUK VARDI, KAÇTIK

Karasu Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 6 çocuktan biri, gazetecilerin "Neden kaçtınız?" sorusuna "Zorluk vardı kaçtık." diye yanıt verdi. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen 6 çocuktan önce ikisi ailelerine teslim edildi. Birinci derece yakınları yolda olan diğer çocuklar bir süre bekletildi.

TATİLE GİTMİŞLER...

Öğrencilerden M.Ç'nin eniştesi Hüseyin Örenci, çocukların evden kaçmak değil, arkadaşlarıyla tatil yapmak amacıyla çıkmalarının söz konusu olduğunu söyledi. Kaybolduklarında çocuklarla görüşme imkanlarının olmadığını, telefonlarının kapalı olduğunu aktaran Örenci, "Yalnız evden çıkarlarken üzerlerine elbise, giysi falan almışlar. Okul çantalarına koyup daha sonra ortadan kaybolmuşlar" diye konuştu.

İKİSİ İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Kayıp çocuklardan ikisi İstanbul'a getirildi. Çocuklar mahallede alkışlarla karşılandı.Kaybolan çocuklardan Alper K., evinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçtıkları için pişman olduğunu ve bir daha benzeri bir olaya karışmayacağını söyledi. Alper K.'nın babası Gökhan K. ise çocukların arkadaşlarıyla birlikte günü birlik tatil amaçlı Sakarya'ya gittiklerini aktardı. Çocuğunun sağ olarak bulunmasının sevincini yaşadığını belirten baba Osman Ç. "Pişmanlar çocuklar, diğer çocuklarda aileleri tarafından teslim alındı bir kaç saat sonra İstanbul'da olurlar. Arkadaşlarıyla birlikte gezmek tatil yapmak amacıyla kaçmışlar" dedi.

DÖRDÜ DE GECEYARISI TESLİM EDİLDİ

Kayıp çocuklardan 4'ü de ailelerinin gelmesinin ardından geceyarısı teslim eldi.