İstanbul'da Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşü Alanları Belirlendi

İstanbul'da Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşü Alanları Belirlendi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valiliğince, bu yıl için geçerli olmak üzere il genelindeki toplantı ve gösteri yürüyüşü alanları ilan edildi. Valilikten...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valiliğince, bu yıl için geçerli olmak üzere il genelindeki toplantı ve gösteri yürüyüşü alanları ilan edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, anayasa ve yasalarla güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının temel hak ve özgürlüklerden olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu hakkın, özgür bir ortamda anayasa ve kanunlarla belirtilen esaslar çerçevesinde kullanılması, sivil toplum kuruluşları ile tüzel kişiliği bulunmayan diğer oluşumların ve gerçek şahısların itibar edecekleri toplantı ve gösteri yürüyüşü alanlarının tespit edilmesi, Büyükşehir Belediyesinin çevre düzenlemesi ve şehir temizliği ile ilgili olarak afiş asılacak yerlerin belirlenmesi amacıyla, İstanbul ili sınırları içerisinde ilk toplanma alanı, yürüyüş güzergahı, toplantı alanı, dağılma güzergahları ile afiş ve pankart asılacak yerler 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 6. maddesi ve bu kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 3. maddesi uyarınca, İl Makamının 27 Ocak 2016 tarihli onayı ile uygun görülmüş olup, söz konusu alanlarla ilgili bilgiler aşağıya çıkartılmıştır."

Açıklamaya göre, il genelindeki toplantı ve gösteri yürüyüşü alanları şu şekilde:

"Yenikapı Sahil Alanı, Maltepe Sahil Alanı, Kartal Meydan Alanı, Kadıköy Yeni Salı Pazarı Alanı, Pendik Cumartesi Pazar Alanı, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı, Bakırköy Cumartesi Halk Pazarı Alanı ve Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camisi Otopark Alanı."