İstanbul'un suyu bu hale geldi !

İstanbul'un suyu bu hale geldi !

İstanbul'a içme suyu sağlayan Melen Çayı’nın atık sularla kirlendiği iddia ediliyor..

Melen Çayı’nın atık sularla kirletildiği iddiası İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşındı. CHP’li İBB Meclis üyeleri, verdikleri soru önergesinde, mahkemenin iptal kararına rağmen faaliyetine devam eden Düzce’deki katı atık bertaraf tesisinin İstanbulluların içme suyunu kirletmeye devam ettiğini ileri sürüp “Melen Çayı’ndan gelen suyla yüz bile yıkanmaz” dedi.

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Lütfi Arı ise, “İstanbul’da 30’dan fazla noktadan sürekli numune alınıp sonuçlar İSKİ’nin internet sitesinde yayınlanıyor. Bu raporlardan, İstanbul’a verilen suyun Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa ve Amerika’nın ilgili kuruluşlarının içme suyu standartlarının üstünde olduğu görülüyor” dedi.

‘BAŞKA YERİMİZ YOK’

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de tesisin çevreye zarar vermediğini savunup, “Çevreye bir gram sıvı atık gitmiyor. Çöp koyacak başka bir yerimiz yok” demişti.

DIŞKILAR NASIL YOK EDİLECEK?

CHP’li İBB Meclis üyelerinin önergesinde şunlar yer aldı: “Kolibasili su klorlanarak yok edebilir. Fakat erimiş dışkı ve suya iyice karışmış idrarı ya da kanserojen sanayi atıkları nasıl yok edilecek? Düzce’ye bağlı Yığılca, Kaynaşlı, Gölyaka, Gümüşova ve Cumayeri’de arıtma tesisi yok. Bu ilçelerin kanalizasyonu Melen Çayı’na boşaltılıyor.”

1-20160210083327.jpg