İstanbul'a karla karışık yağmur geliyor

İstanbul'a karla karışık yağmur geliyor
Güncelleme:

İstanbul'da hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte karla karışık yağmur bekliyor.

İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren lodosun etkili olması bekleniyor. Salı günü 16-17 derecelere kadar çıkan hava sıcaklığının çarşamba 5-6 derecelere kadar düşeceği ifade edildi. Çarşamba öğleden sonra kuvvetli yağmurun etkili olacağı belirtiliyor. Havanın da soğumasıyla birlikte perşembe günü İstanbul'un yüksek kesimlerinde özellikle akşam saatlerinde yağışların zaman zaman karlı karışık yağmur ve kara çevirebileceği kaydedildi.

YARIN SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Marmara'nın batısı ile İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevrelerinde yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, yağışların yarın Çanakkale'nin güneyi ile Balıkesir'in batı kesimlerinde kuvvetli olması, rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sisle birlikte buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Ülkenin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olması, Marmara'nın batısı, İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova çevrelerinde yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yurdun diğer yerlerinde havanın az bulutlu ve açık olması öngörülüyor.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini