İstanbul'da 91 İSPARK değnekçisi yakalandı

İstanbul'da 91 İSPARK değnekçisi yakalandı
Güncelleme:

İstanbul'da boş kalan İSPARK otoparklarında vatandaşlardan tehditle para alan değnekçilere operasyonlar sürüyor. Polis ekipleri yakaldıkları 91 kişiye para cezası verdi.

İstanbul'da görevliler gittikten sonra boş kalan İSPARK otoparklarında, vatandaşlardan tehditle park ücreti alan değnekçilere polis ekipleri tarafından günlerdir operasyon yapılıyor. Operasyonlarda gözaltına alınan 91 kişiye, Kabahatler Kanunu'na göre 108'er lira ceza kesildi. Türk Ceza Hukuku avukatları cezanın Kabahatler Kanunu'na göre değil, " 6 aydan 2  yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır" hükmünü içeren Karayolları Trafik Kanunu'nun 79'uncu maddesine göre verilmesi gerektiğini kaydediyor.

TEHDİTLE PARA TOPLAYAN 91 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI

İstanbul'da 12 saat görevli bulunan İSPARK otoparklarına akşam saatlerinde gelen değnekçiler araçlarını park eden sürücülerin kabusu oldu. DHA'nın haberi sonrası polis günlerdir değnekçi operasyonu yapıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonlarda İstanbul'da görevliler gittikten sonra boş kalan İSPARK otoparkları ve otopark olarak kullanılan boş alanlar kontrol edildi. Operasyonlarda vatandaşlardan "Otomobiliniz çizilir" gibi tehditlerle para topladıkları tespit edilen toplam 91 kişi gözaltına alındı.

EN FAZLA DEĞNEKÇİ BAKIRKÖY'DE YAKALANDI

Operasyonlarda değnekçilerin en çok tercih ettiği ilçe ise Bakırköy'dü. Bu ilçede 4 ayrı operasyonda toplam 64 ayrı otopark noktasını denetleyen ekipler değnekçilik yapan 56 şüpheliyi gözaltına aldı.

CEZA ŞÜPHELİLERİ CAYDIRMIYOR

Polis ekipleri tarafından bölge karakollarına teslim edilen 91 kişiye, Kabahatler Kanunu gereği 108'şer lira para cezası kesildiği belirtildi. Şüpheliler hakkında Karayolları Trafik Kanununu otoparkları kimin işleteceği konusunu düzenleyen 79. maddesi gereği işlem yapıldığı öğrenildi. Ancak polisin operasyonları sonrasında yasa gereği 108 lira para cezası kesilen şüphelilere bu ceza çok da caydırıcı gelmiyor. Nitekim Kadıköy'de bir şüpheli yapılan operasyonlarda değnekçilik yaptığı iddiasıyla üst üste iki gün gözaltına alındığı ortaya  çıktı.

Etiketler ispark değnekçi