İstanbul'da alarm verildi ! Meteoroloji ve AKOM'dan peş peşe uyarı !

İstanbul'da alarm verildi ! Meteoroloji ve AKOM'dan peş peşe uyarı !
Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM, İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. Öğleden sonra etkili olması beklenen fırtına, yarın sabah saatlerine kadar sürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı (Afet Koordinasyon Merkezi) AKOM’un son dakika verilerine göre, İstanbul’da esen rüzgârın öğleden sonra fırtınaya dönüşmesi bekleniyor. İstanbul'da, kuzey yönünden aralıklarla fırtına şeklinde (40-65km/s) esen rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren şiddetini artırarak, yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli fırtına şeklinde (50-80km/s) etkili olacağı tahmin ediliyor. Uzmanlar, soğuk hava ve fırtına nedeniyle donma, kara, deniz ve hava ulaşımında aksamalar, ağaç devrilmesi, tabela ve çatı uçması gibi yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, özellikle gece saatlerinde 5 derece civarına gerilemesi beklenen sıcaklıkların fırtına nedeni ile ölçülenden 4 derece daha soğuk hissedileceği, evsiz ve sokakta kalan vatandaşlar için donma tehlikesi oluşturabileceği tahmin ediliyor.

Uzmanlar, soğuk hava ve fırtına nedeniyle donma, kara, deniz ve hava ulaşımında aksamalar, ağaç devrilmesi, tabela ve çatı uçması gibi yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını tavsiye ediyor.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi sokakta yaşayan erkekleri Esenyurt İBB Eğitim Merkezi'ndeki misafirhanede, kadınları ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Merkezi'nde ağırlamaya devam ediyor. Bu merkezlerde sokakta yaşayan kişilere sağlık, temizlik güvenlik ve yemek hizmetleri veriliyor.

Kış boyunca devam edecek olan bu uygulama kapsamında, sokakta görülen evsizlerin durumu "153 İBB Beyaz Masa" hattına, 112 Hızır Acil'e veya emniyet güçleri ile zabıta ekiplerine bildirilebilecek.

AKOM DA UYARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da halihazırda kuzeyli yönlerden aralıklarla fırtına şeklinde (40-65km/s) esen rüzgârın öğle saatlerinden itibaren şiddetini arttırarak yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli fırtına şeklinde (50-80km/s) etkili olması bekleniyor. Özellikle gece saatlerinde 5°C’ler civarına gerilemesi beklenen sıcaklıkların fırtına nedeni ile ölçülenden 4°C daha soğuk hissedileceği evsiz ve sokakta kalan vatandaşlar için donma tehlikesi oluşturabileceği tahmin ediliyor.

Uzmanlar, soğuk hava ve fırtına nedeniyle yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı (donma, kara, deniz ve hava ulaşımında aksamalar, ağaç devrilmesi, tabela ve çatı uçması, vb.) tedbirli olunmasını tavsiye ediyor. Öte yandan; İBB sokakta yaşayan erkekleri Esenyurt İBB Eğitim Merkezi'ndeki misafirhanede, kadınları ise İBB Kayışdağı Darülaceze Merkezi'nde ağırlamaya devam ediyor. Bu merkezlerde sokakta yaşayan kişilere sağlık, temizlik güvenlik ve yemek hizmetleri veriliyor.

Kış boyunca devam edecek olan bu uygulama kapsamında, sokakta görülen evsizlerin durumları “153 İBB Beyaz Masa” hattına, 112 Hızır Acil’e veya yakınlarındaki emniyet güçleri ile zabıta ekiplerine bildirmeleri rica ediliyor. İBB Zabıtası da gelen ihbarları değerlendirerek sokaklardan evsiz vatandaşları toplamaya başladı.

YURTTA HAVA NASIL OLACAK ?

Meteoroloji, Adana, Mersin ve Antalya’da bu geceden itibaren sağanak beklendiğini açıkladı. Yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklenen yağışlar yarın akşam saatlerine kadar sürecek. Kurum, muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

DOĞU AKDENİZ’E KAR

Meteoroloji, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile yükseklerinde de bu geceden itibaren yoğun kar yağışı olacağını öngördü. Kar nedeniyle Ulukışla ile Pozantı arasındaki kara yolu ve geçitler olmak üzere İç Anadolu’yu Doğu Akdeniz Bölgesi’ne bağlayan kara yollarının olumsuz etkilenebileceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde rakımı 1000 metre üzerindeki yerlerde 20 santimetre üzerinde kar yağışı bekleniyor.

Özellikle Batı Karadeniz, Marmara ve Batı Akdeniz olmak üzere birçok bölgede fırtına bekleniyor. Batı Karadeniz’in batısında ve Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgarların yarın sabah saatlerinden saatte 50-75 kilometre hızında, yer yer saatte 90 kilometre hızda esmesi bekleniyor. 

YILBAŞI GECESİ KAR YAĞACAK MI?

Yeni yıla girerken klasikleşen kar görüntüsü bu sene birçok şehirde gözlenemeyecek. İç ve yüksek kesimlerde yaşanacak hafif kar yağışları haricinde yoğun bir kar yağışı beklenmiyor. Başkent Ankara’da yılbaşı gecesi hafif şekilde kar görülebilir. İstanbullular ise yeni yıla yağmur ve rüzgarla girecek, hava sıcaklığı 7 derece civarında olacak. İzmir’de parçalı bulutlu bir hava bekleniyor ancak rüzgar yer yer kuvvetlenecek.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Seçiniz...