İstanbul'da askeri helikopter düştü: 4 şehit !

İstanbul'da askeri helikopter düştü: 4 şehit !
Güncelleme:

İstanbul Çekmeköy'de Kirazlı mahallesindeki bir sitenin bahçesine askeri helikopter düştü. Olay yerine ulaşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kazada 4 askerin şehit olduğunu, sivil yaralının bulunmadığını açıkladı.

İstanbul Çekmeköy'de Kirazlıdere Mahallesinde askeri helikopter düştü. Bölgeye ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Kazanın yaşandığı bölgede basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 4 askerin şehit olduğunu açıkladı. Yerlikaya, kazada sivil yaralının bulunmadığını bildirdi. 

Yerlikaya daha önce yaptığı açıklamada kazaya ilişkin "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü." ifadesini kullanmıştı. 

İstanbul'da helikopterin düşme anı görüntüleri ortaya çıktıİstanbul'da helikopterin düşme anı görüntüleri ortaya çıktı

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, "İstanbul / 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy’de kazakırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır" dedi.

ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı. 

Alınan bilgiye göre, Başsavcılık, Çekmeköy'de bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma açtı. 

Soruşturma kapsamında, olayla ilgili inceleme yapmak üzere bir başsavcıvekili ile iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi. 

İstanbul'da askeri helikopter düştü: 4 şehit ! - Resim : 2

VALİ YERLİKAYA: ZORUNLU İNİŞ YAPARKEN DÜŞTÜ, 4 YARALI ASKER HASTANEYE KALDIRILDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, askeri helikopterin zorunlu iniş yaparken düştüğünü söyledi. Twitter hesabından açıklama yapan Yerlikaya "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü." dedi.

İstanbul'daki askeri helikopter kazasından ilk görüntülerİstanbul'daki askeri helikopter kazasından ilk fotoğraflar

Yerlikaya "Alınan ilk bilgilere göre; Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesine düşen askeri helikopterdeki 4 yaralı askerimiz Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir." ifadelerini kullandı.

GÖRGÜ TANIĞI: ÇOCUK PARKINA DÜŞTÜ

CNN TÜRK'e bağlanan görgü tanığı Seçil Baydaş, "Olay anında dışarıdaydım, eşim evdeydi. Sitenin çocuk parkına düşmüş. Şu anda bizim edindiğimiz bilgilere göre, site sakinlerine hiçbir şey olmamış. Endişeli, korkulu ve üzüntülüyüz. Burası kargaşa halinde. Dışarıdan anlamak çok zor durumu. 434 hanelik, 35 - 40 dönümlük araziye kurulmuş bir site. Yuvarlak bir bölgedir. Kış olması nedeniyle şu ana kadar öğrendiğimiz bilgilerde çocuğumuz yok gözüküyor" dedi.

İstanbul Çekmeköy Aydınlar Mahallesi muhtarı yaptığı açıklamada, askeri helikopterin boş alana düştüğünü ifade etti.

İstanbul'da askeri helikopter düştü: 4 şehit ! - Resim : 4

21 YILDA DÜŞEN 6. HELİKOPTER

istanbul Çekmeköy'de Kirazlı Mahallesi'nde site içine düşen askeri helikopter, son 21 yılda İstanbul'da düşen 6’ncı helikopter oldu.

İstanbul'da 26 Kasım 2018 tarihinde de 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait olan UH-1 tipi askeri helikopterin Sancaktepe ilçesi Sarıgazi Mahallesi'nde düşmesi sonucu 5 asker şehit olmuştu.
6 Eylül 2018 - İstanbul Maltepe açıklarında düşen Bell 430 tipi helikopterde bulunan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver yaşamını yitirdi. Pilot İsmet Özgür yaralandı.

10 Mart 2017 - İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Holding'e ait Sikorsky S-76C-2 tipi helikopter TV kulesine çarparak düştü. Kazada helikopterin içinde bulunan 2'si pilot 7 kişi yaşamını yitirdi.

20 Mayıs 2011 - Beykoz’da içinde 3’ü emniyet mensubu 5 kişinin bulunduğu Allouette 2 tipi polis helikopteri, Boğaz’a düştü. Pilot Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özerbir yaralı kurtuldu. 2’si polis 4 kişi yaşamını yitirdi.

3 Nisan 1998 - Taksim üzerinde keşif uçuşu yaptıktan sonra Atatürk Havalimanı'na dönen Puma tipi polis helikopteri, Haliç üzerinde irtifa kaybederek İstanbul Ticaret Odası'nın yanındaki fıskiyelere çarptıktan sonra kontrolü kaybederek üç katlı bir binanın çatısına düştü. Helikopterde bulunan 1 teknisyen ve 2 polis şehit olurken, 4 polis ve yoldan geçen bir kadın da yaralandı.

İstanbul'da helikopterin düşme anı görüntüleri ortaya çıktıİstanbul'da helikopterin düşme anı görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul'daki askeri helikopter kazasından ilk görüntülerİstanbul'daki askeri helikopter kazasından ilk görüntüler

Seçiniz...