İstanbul’da beklenen yağış başladı

Güncelleme:

İstanbul'da haftabaşından bu yana beklenen sağanak yağış bu sabah itibariyle başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre sıcaklıkların 3-8 derece düşmesi bekleniyor.

Yurdumuz Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girdi. Sabahın ilk saatlerinde başlayan Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Cuma günü (12 Temmuz 2019) Karadeniz ve İç Anadolu bölgeleri ile Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde, Cumartesi günü (13 Temmuz 2019) ise Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk etmesi bekleniyor.

Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında, batı bölgelerimizde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 11 Temmuz Perşembe günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak hafta sonuna kadar yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir derecede (5 – 9 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

MARMARA BÖLGESİ’NDE KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Bu gece saatlerinden sonra Marmara’nın batısında etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün sabah ilk saatlerden itibaren bölge geneline yayılacağı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Perşembe sabah saatlerinden sonra Trakya’da, öğle saatlerinden sonra bölge genelinde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU BİLGİLERİ
Parçalı bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güney ve doğu kesimleri ile Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yerel olarak kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU BİLGİLERİ
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kütahya çevreleri ile zamanla iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), İç Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (70-90 km) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU BİLGİLERİ
Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU BİLGİLERİ
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile Yozgat ve Kırşehir çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU BİLGİLERİ
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların zamanla bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın iç kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU BİLGİLERİ
Parçalı bulutlu, zamanla Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Orta Karadeniz'de batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU BİLGİLERİ
Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU BİLGİLERİ
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Seçiniz...