İstanbul'da bir askeri alan daha imara açılıyor!

İstanbul'da bir askeri alan daha imara açılıyor!
Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul’un en değerli semtlerinden Yeşilyurt’taki toplam 32 bin metrekarelik askeri alanı konut alanı olarak ilan etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen aylarda söz konusu askeri alanı hazırladığı imar planlarıyla yapılaşmaya açmıştı. Planlarda 2 arazinin imar durumu değişmişti. Buna göre “Askeri kışlalar ve tarla” görünen bölüm çoğunluğu konut alanı ile birlikte özel eğitim alanı, park ve camiye dönüştürülmüştü. Planlarda “bağ içerisinde askeri binalar” olarak görünen bölüm ise rekreasyon alanı yapılmıştı. Yani kent içinde ve çevresinde günü birlik kullanıma yönelik kahvehane, çay bahçesi, büfe, otopark gibi kullanımlar ile, tenis, yüzme, mini golf, otokros gibi her tür sportif faaliyetlerin yer alabileceği alana dönüşmüştü.

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın haberine göre Bakanlık tarafından dün askıya çıkarılan imar planında da alan parsellere bölündü. Bakanlığa bağlı TOKİ yetkililerinin imzaladığı parsellenmeyi gösteren yeni plan bakanlık tarafından 3 Temmuz’da onaylandı. Plana 18 Ağustos’a kadar itiraz edilebilecek.

İtiraz edecek

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ana planlara itiraz ettiklerini ve itirazlarının reddedilmesi üzerine dava açtıklarını söyledi. Kerimoğlu dava sürecinin devam ettiğine dikkat çekerek “Buradaki askeri lojmanlar yıkıldıktan sonra arazi TOKİ’ye devredildi. Buranın yeşil alan olarak kalması gerekiyor. Ama bakanlık burada yapılaşmayı artıran planlar yaptı. Biz kararlıyız. Bu plana da itiraz edeceğiz ve gerekirse dava açacağız. Yapılan doğru değil. Tüm yasal haklarımızı kullanacağız” dedi.

 
 

Cumhuriyet