İstanbul'da bir cadde daha yayalara kapatıldı

İstanbul'da bir cadde daha yayalara kapatıldı
Güncelleme:

Yeni tip koronavirüs salgınını önleme çalışmaları kapsamında Zeytinburnu'nda en önemli caddeler arasında bulunan 58. Bulvar ve devamındaki yayalaştırılmış alan, İstasyon Meydanı ile birlikte 27 Nisan 2020 tarihine kadar zorunlu haller dışında yaya trafiğine kapatıldı.

Zeytinburnu'nda koronavirüs salgınına yönelik tedbirler kapsamında yeni kararlar alındı. Zeytinburnu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ilçede en önemli caddeler arasında bulunan 58. Bulvar ve devamındaki yayalaştırılmış alan, İstasyon Meydanı ile birlikte 27 Nisan 2020 tarihine kadar zorunlu haller dışında yaya trafiğine kapatıldı. 

'Burada sosyal mesafeyi korumakta çok zorlanıyorduk'
Trafiğe kapatılan alanlarda incelemelerde bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, vatandaşlardan sabırlı olmalarını isteyerek Türkiye'nin koronavirüsten en kısa zamanda kurtulacağını belirtti.

Arısoy inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, "Bugün Zeytinburnumuzun Merkezi Caddesi 58 Bulvar Caddesi ve devamı şimdi içinde bulunduğumuz yayalaştırılmış olan sonundaki İstasyon Meydanı ile birlikte dün geceden itibaren Zeytinburnu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yaya trafiğine kapatıldı. Burada oturan hemşerilerimiz buradaki esnafımız, buradan alışveriş yapanlar burayı kullanabiliyorlar. Kontrollü bir biçimde İlçe Emniyet müdürlüğümüz ve zabıta müdürlüğümüz tarafından yaya trafiğinin yönetiyoruz. Neden bu kararı aldık? Zeytinburnu hemşerilerimiz mutlaka uğradığı akşam hava aldığı bir yer, burada sosyal mesafeyi korumakta çok zorlanıyorduk” dedi.

'Biz sahadayız onlar evinde kalsın'
Bahsi geçen alanları yaya trafiğine kapatmak zorunda kaldıklarını belirten Arısoy, “Dün gece itibariyle vatandaşlarımızın kurala uyduklarını gördük. Bunu görmekten çok mutlu oldum. Zeytinburnu'nda koronavirüs yayılımını engellemek azaltmak üzere elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyacağız. Başından itibaren hemşerilerimizin büyük bir kısmı bizim bütün bu uyarılarımıza gerçekten büyük bir duyarlılıkla yaklaştılar. Zeytinburnu'muzda başta 65 yaş üzeri olmak üzere bütün hemşerilerimizin hizmet etmeye devam ediyoruz. Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Evde kalsınlar, biz onların her türlü ihtiyacını gidermek için sahadayız çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.