İstanbul'da kar, sağanak ve fırtına !

Güncelleme:

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Beylikdüzü'nde kar yağışı etkili oldu. Sarıyer ve Kağıthane'de şiddetli yağış nedeniyle dereler taştı, araçlar yollarda kaldı. Şile'de ise fırtına nedeniyle gemi karaya oturdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıların ardından, sabahın erken saatlerinde Beylikdüzü’nde kar yağışı başladı. İşe giden vatandaşlar fırtına ve yağış dolayısıyla zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıların ardından Beylikdüzü’nde kar yağışı başladı. İstanbul genelinde gece boyunca fırtına da etkili olurken, kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor. İşe giden vatandaşlar ise fırtına ve yağış nedeniyle zor anlar yaşadı.

İstanbul'da kar, sağanak ve fırtına ! - Resim : 1

SARIYER'DE DERE TAŞTI

Sarıyer'de Ayazağa Deresi taştı. Taşkın nedeniyle su basan evde mahsur kalan 6'sı çocuk 12 vatandaşı itfaiye ekipleri kurtardı.

İstanbul'da kar, sağanak ve fırtına ! - Resim : 2

Akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışın ardından Ayazağa Deresi taştı. Taşkın nedeniyle Sarıyer Ayazağa Mahallesi'ni su bastı. Evlerini su basan 6'sı çocuk 12 vatandaş evde mahsur kaldı. Vatandaşları olay yerine gelen itfaiye ekipleri kurtardı. Ekipler, evde mahsur kalan vatandaşları kucaklarında taşıdı.

Ayazağa'da ayrıca dere taşması nedeniyle yol trafiğe kapandı.

SARIYER'DE YOL VE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Olay, saat 07.30 sıralarında Sarıyer Kocataş Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir süre önce yol ile istinat duvarı arasında toprak boşalması nedeniyle yarık oluştu. Durumu fark eden mahallelilerden Dursun Ekinci Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne 9 gün önce dilekçe verdi. Ancak belediye yetkilileri verilen dilekçe sonrası konuyla ilgilenmedi. Gelişmelerin ardından dün gece boyu devam eden yoğun yağış sonrası ise yolda çökme meydana geldi. Çökme sonrası yol kenarındaki istinat duvarı da yıkılarak bir alt sokağa saçıldı.

İstanbul'da kar, sağanak ve fırtına ! - Resim : 3

Moloz yığınları nedeniyle sokak araç trafiğine kapandı. Büyük gürültüyle çökmenin yaşanması sonucu çevreyi gören mahalleli, durumu belediye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen belediye ekipleri, kepçe ile hafriyatı ve molozu alarak yol açma çalışmalarına başladı. Çöken yol ise zabıta ekipleri tarafından güvenlik şeridi çekerek kapatıldı. Vatandaşlar ise çalışmaları şaşkın bakışlarla izlerken, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

İstanbul'da kar, sağanak ve fırtına ! - Resim : 4

“Kimse bizi dikkate almadı, alsalar böyle olmazdı”
Olayı duyan Dursun Ekinci, “Valla ben sabah saat 07.30’da büyük bir gürültü ile uyandım. Cama çıktım göremedim balkona dolandım, bir baktım ki duvar yıkılmış. Duvarın zaten yıkılacağı belliydi, ben belediyeye dilekçe vermiştim. Kimse bizi dikkate almadı, zaten bizi dikkate alsalar bu böyle olmayacaktı. Gürültü olunca korktum, burada çoluk çocuk oluyor. Arabalar ve insanlar geçiyor, Allah’tan o saatte işe giden insanlar vardı ama bir şey olmadı. Benim eşim diyaliz hastası, servis şimdi buraya nasıl girecek” dedi.

ŞİLE'DE GEMİ KARAYA OTURDU

Şile Sahilköy açıklarında şiddetli fırtına nedeniyle bir kargo gemisi kıyıya oturdu. Yan yattığı belirtilen Natalıa adlı gemide 16 mürettebatın bulunduğu öğrenildi.

Dalgalar nedeniyle zor anlar yaşayan gemideki mürettebatın tahliye edileceği öğrenildi.

İstanbul'da kar, sağanak ve fırtına ! - Resim : 5

İstanbul Havalimanı şantiye alanını su bastıİstanbul Havalimanı şantiye alanını su bastı

KAĞITHANE'DE CENDERE DERESİ'NDE SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

İstanbul'daki yağış nedeniyle Kağıthane'de bulunan Cendere Deresi'nin su seviyesi yükseldi. Bazı yolları su bastı. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

İstanbul'da kar, sağanak ve fırtına ! - Resim : 7

ARNAVUTKÖY'DE SU BASKINI

Arnavutköy'de yağış nedeniyle su baskınları yaşandı. Etkili olan sağanak yağış nedeniyle Bolluca Mahallesi'nde yollar göle döndü. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. Vatandaşlar kovalarla suyu tahliye etti.

İŞÇİ SERVİSLERİ SULAR ALTINDA KALDI

Arnavutköy'de İstanbul Havalimanı'nda çalışan işçilerin servislere bindiği alanı da su bastı. Onlarca araç su altında kaldı.

METEOROLOJİ'NİN SON TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın ülke genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış öngörülüyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bilecik, Kayseri ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Günün ilk saatlerinde Doğu Karadeniz'in doğusunun açıklarıyla Batı Karadeniz'in batısında fırtına, Güney Ege açıklarında fırtınamsı rüzgar tahmin ediliyor.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Seçiniz...