İstanbul'da kar yağışı başladı; işte mevsimin ilk karından fotoğraflar

İstanbul'da kar yağışı başladı; işte mevsimin ilk karından fotoğraflar
Güncelleme:

Meteoroloji'nin uyarısının ardından İstanbul'da kar yağışı başladı.

İstanbul’da başlayan kar yağışı farklı ilçelerde etkili oluyor. Yağış nedeniyle Silivri ve Beylikdüzü beyaz örtüyle kaplandı.

Meteorolojiden gelen uyarıların ardından İstanbul’da kar yağışı başladı. Beylikdüzü’nde sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı Silivri ve farklı ilçeleri de etkisi altına altı. Ağaçlar ve yollar beyaz örtüyle kaplanırken ortaya muhteşem kış manzaraları çıktı.

 İstanbul'da kar yağışı başladı; işte mevsimin ilk karından fotoğraflar - Resim : 1

Zaman zaman rüzgarla birlikte tipiye dönüşen kar yağışından korunmak isteyen vatandaşlar, çareyi şemsiye kullanmakta buldu. Vatandaşların kaymamak için dikkatle yürüdükleri görüldü.

İstanbul'da kar yağışı başladı; işte mevsimin ilk karından fotoğraflar - Resim : 2

Kar yağdığı için çok mutlu olduğunu belirten Bir vatandaş, ”Seviniyorum. Ortalık temizlenecek. Mikroplardan kurtulacağız. Güzel ve bereketli bir kış geçirmek istiyoruz. Kar yağışı nedeniyle mutluyum. Şu anda lapa lapa kar yağıyor ve ilk defa böyle giyiniyorum” dedi.

Önder Alas isimli vatandaş ise,” Silivri’de yılın ilk karı yağıyor. Çok soğuk havalar. Burada kış normalde kış soğuk geçiyor. Burada. Uzun zamandır kar yağmıyordu ama” diye konuştu.

İstanbul ve Ankara'dan kar manzaralarıİstanbul ve Ankara'dan kar manzaraları / FOTO-GALERİ

Kar yağışı nedeniyle ulaşım yavaşlarken, ekipler, trafiğin yoğun olduğu noktalarda sürücüleri yönlendirerek ulaşımı rahatlatmaya çalıştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kar yağışının gün boyu aralıklarla süreceği duyuruldu.
 
METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklıkları 2 ila 4 derece azalacak.     

Çok bulutlu, Trakya hariç aralıklı yağmur ve sağanak beklenen bölgede İstanbul'un yüksek kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya'nın güney kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği öngörülüyor.         

Bölgede rüzgar, batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette esecek.

TÜRKİYE GENELİ İÇİN HAVA DURUMU TAHMİNİ

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (2 ila 8 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege'de batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Yağışların; Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Ordu ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzlara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Elazığ ve Malatya dışında Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ulaşımda aksamalar, doğalgaz ve baca kaynaklı zehirlenmeler, ağaç devrilmesi vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

Seçiniz...