İstanbul'da kırmızı alarm: Tam 20 saat sürecek, evinize gidin !

İstanbul'da kırmızı alarm: Tam 20 saat sürecek, evinize gidin !
Güncelleme:

Sabaha yağmurla uyanan İstanbul için bir son dakika uyarısı daha geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde beklenen soğuk hava dalgasına karşı vatandaşları uyardı. Bugün ve yarın için şu uyarılarda bulunuldu: "İstanbul'da hava 7-8 derece birden soğuyacak. Sağanak yağış bekliyoruz. Kuvvetli yağmur İstanbul'u olumsuz etkileyecek. Yağış bütün Marmara, Ege, İç Anadolu, Akdeniz hatta Güneydoğu Anadolu'da görülecek.

Yağışlar bugün bir tufan halinde 7 bölgeyi birden etkisi altına alıyor. Yarın ise karayel fırtınası gelecek. Hava sıcaklıkları kademeli değil, aniden düşüyor. İzmir'de de yağış etkili olurken Ankara'da yer yer fırtına söz konusu. Yarın Ankara, Eskişehir ve Bolu çevresi, Batı Karadeniz'in yüksekleri Zonguldak, Bartın etraflarında kar beklentisi var. Çarşamba gününden itibarense sıcaklıklar artıyor."

20 SAATLİK YAĞIŞ

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen gelen yağışlar konusunda uyardı.

İstanbul’da yağmur saatlerce durmayacak, yapılan son dakika uyarısına göre yağmur önümüzdeki 20 saat boyunca sürecek. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen hava durumuyla ilgili son detayları Twitter üzerinden paylaştı…

‘EVE ERKEN GİDİN’ UYARISI

Prof.Dr. Orhan Şen’in yağışlar konusunda attığı Tweet şu şekilde;

 İstanbul'da kırmızı alarm: Tam 20 saat sürecek, evinize gidin ! - Resim : 1

YAĞIŞLAR NE ZAMAN BİTECEK?

Meteoroloji'nin verilerine göre İstanbul'da yağmur yağışı çarşamba sabahından itibaren yurdu terk edecek, cuma gününe kadar yağmur ülkenin büyük bir kısmını terk etmiş olacak. Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Göller yöresi ve Doğu Anadolu'da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Marmara, Kıyı Eğe, Batı Karadeniz'in batısı, Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Konya, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Hakkari ve Bitlis'te kuvvetli olması bekleniyor.

17 İL İÇİN UYARI GELDİ

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Göller yöresi ve Doğu Anadolu'da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Marmara, Kıyı Eğe, Batı Karadeniz'in batısı, Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Konya, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Hakkari ve Bitlis'te kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklık 4 dereceye kadar azalacak
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde değişmeyecek.

Rüzgarın, genellikle güney ve güneydoğu, batı ve kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Antalya Körfezi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

 

Seçiniz...