İstanbul'da korkutan deprem: AFAD: 3,9, Kandilli: 4,2

İstanbul'da korkutan deprem: AFAD: 3,9, Kandilli: 4,2
Güncelleme:

İstanbul'da meydana gelen deprem kısa süreli paniğe neden oldu. AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre depremin şiddeti 3.9 olarak belirlendi. Ancak Kandilli rasathanesi depremi 4,2 büyüklüğünde olarak açıkladı.

İstanbul'da kısa süreli şiddetli bir sarsıntı yaşandı. Sosyal medyada kullanıcılar sarsıntıyla birlikte yüksek bir sesin duyulduğunu belirtiyor.

İstanbul'da korkutan deprem: AFAD: 3,9, Kandilli: 4,2 - Resim : 1

MERKEZ ÜSSÜ KARTAL
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre depremin şiddeti 3,9 iken, merkez üssü Kartal.

İstanbul'da korkutan deprem: AFAD: 3,9, Kandilli: 4,2 - Resim : 2

Deprem, yerin 10 kilometre altında gerçekleşti.

Kuzey Marmara Fay Hattı'na oldukça yakın konumda bulunan İstanbul'da, Eylül 2019'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem paniğe yol açmıştı. Silivri açıklarındaki bölgede daha sonra çok sayıda artçı şok kaydedilmişti.

ANADOLU YAKASINI İKİ KEZ VURDU

Sultanbeyli'de yaşayan bir İstanbul sakini, Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'nin (EMSC) internet sitesine çok korktuğunu yazdı. Samandıra'daki bir başka İstanbullu ise, "Yer çöktü sanki, iki kez vurdu" ifadesini kullandı.

"YENİ AKTİF FAYLAR DA ORTAYA ÇIKABİLİR"

CNN TÜRK canlı yayınına katılan Deprem Uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Güngör, "İstanbul'da her hangi bir noktasında depremin olabileceğini bilmeliyiz. Türkiye'de 550'nin üzerinde aktif fay var. Bu tür depremlerde yeni aktif faylar da ortaya çıkabilir. Bunlardan biri de bu." dedi.

 "Öncü bir deprem mi?" sorusuna yanıt veren Güngör, "Öncü bir deprem demek bilimsel olarak şarlatanlıktır. Bu bunun öncü olduğunu göstermez. Ben buradayım doğa hareket halinde. İstanbul'u depremden nasıl kurtartacağımızı düşünmemiz gerekiyor." dedi.

KIZILAY'DAN İLK AÇIKLAMA
Deprem ile ilgili açıklama yapan Kızılay, "İstanbul'un Kartal ilçesinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 3,9 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeler Kızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir" sözlerine yer verdi.

"HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTADIR"
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "AFAD Başkanlığından alınan bilgilere göre; bugün saat 15.07'de #Kartal ilçemiz Yakacık Çarşı Mahallesi civarında 3.9 büyüklüğünde bir #deprem meydana gelmiştir. Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. İlimize geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.

İstanbul'da korkutan deprem: AFAD: 3,9, Kandilli: 4,2 - Resim : 3

 

SON DEPREMLER

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ