İstanbul’da korkutan patlama

Güncelleme:

İstanbul Pendik Kaynarca'da yapımı devam eden metro inşaatında kullanılan patlayıcılardan artan kısmının kontrollü olarak imha edildiği sırada boş kapsüller patladı. Patlama nedeniyle çevredeki iş yeri ve evlerin camları kırıldı, yoldan geçen araçlarda maddi hasar oluştu.

İstanbul Pendik Kaynarca’da yapımı devam eden metro inşaatında metro inşaatında kullanılan patlayıcılardan artan kısmının kontrollü olarak imha edildiği sırada boş kapsüller patladı. Patlama nedeniyle çevredeki iş yeri ve evlerin camları kırılırken ihbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

“ZARARLARI İBB TAZMİN ETMEYE BAŞLADI”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, patlamayla ilgili açıklama yaptı. Ongun, şunları belirtti:

Pendik-Kaynarca Metrosu şantiyesinde bu akşam saatlerinde bir patlama meydana gelmiştir. Olayda can kaybı ve yaralı olmaması tesellimiz.

Camları kırılarak maddi hasar oluşan konut ve iş yerlerinin zararını İBB tazmin etmeye başladı. Bölgedeki vatandaşlarımızdan özür dileriz.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

Pendik Kaymakamlığı’ndan olayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

Bugün saat 19.40 sıralarında ilçemizin Kaynarca Mahallesi Tevfik İleri Caddesi üzerinde bulunan İBB Metro İstasyonu İnşaatında patlama ihbarı alınmıştır.

Olay yerine ivedilikle güvenlik, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilerek, gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır.

Alınan ilk bilgilere göre; metro inşaatında kullanılan patlayıcılardan artan kısmının kontrollü olarak imha edildiği sırada boş kapsüllerin patladığı, patlama nedeniyle Tevfik İleri Caddesindeki bazı iş yeri ve meskenlerde cam kırılmaları, yoldan geçen araçlarda maddi hasar oluştuğu, şantiyede çalışan bir işçimizin hafif şekilde yaralandığı ve tedavisinin olay yerinde yapıldığı, olay mahalli dışında bir vatandaşın fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı anlaşılmıştır.

Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır.

“HASTANEDE BÜYÜK HASAR OLUŞTU”

Hasar gören hastanede çalışan bir kişi, “O anda operasyondaydık. İnanılmaz yüksek sesle, bir deprem hissi ile patlama yaşandı. Hastane içinde birçok birimin tavanları çöktü, camlar kırıldı. Patlamanın neden olduğunu bilmiyorum ama hastanede büyük hasar oluştu” dedi.