İstanbul'da toplu ulaşımda akşam yoğunluğu

İstanbul'da toplu ulaşımda akşam yoğunluğu
Güncelleme:

Koronavirüsle mücadele kapsamında önlemler alınmasına rağmen dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlar toplu taşıma araçlarında yoğunluk oluşturdu.

Koronavirüs önlemleri kapsamında İstanbul'da toplu ulaşımda "seyrek oturma" düzenine geçildi. Ancak seferlerin azaltılması nedeniyle sabah ve akşam saatlerinde bazı hatlarda yoğunluk yaşandığı belirtiliyor. 
Dün akşam Avcılar'dan Şirinevler’e kadar metrobüs ve buradan da Zeytinburnu’na kadar tramvay ile yolculuk yapan DHA muhabiri toplu taşıma araçlarındaki son durumu görüntüledi. Beylikdüzü’nden gelen veya Avcılar’dan Zincirlikuyu veya Söğütlüçeşme’ye hareket eden metrobüslerde yan yana bulunan iki koltuktan birinin boş bırakıldığı, yolcuların tamama yakınının yolculuklarını oturarak genelgeye uygun yaptıkları görüldü.

İstanbul'da toplu ulaşımda akşam yoğunluğu - Resim : 1

BEYLİKDÜZÜ YÖNÜ YOĞUN
Ancak ters yönde Beylikdüzü veya Avcılar’a dönenlerin fazlalığı nedeniyle akşam yoğunluğunun etkisi ile ayakta yolcu sayısının fazla olduğu zaman zaman bir koltuğun boş bırakılması kuralına uyulmaması kameraya yansıdı. Kısa aralıklarla bu hattan geçen metrobüslerde şoförlerin bulunduğu ön taraftaki metrobüs kapılarının açılmamasının da etkisiyle yolcuların aracın özellikle orta kapısından inip bindiği bu sırada ‘Sosyal mesafe’ye uyulmadığı göze çarptı.

İstanbul'da toplu ulaşımda akşam yoğunluğu - Resim : 2

TRAMVAYDA DURUM
Atatürk Havalimanı ile Yenikapı arasında sefer yapan tramvaylarda ise metrobüslerin aksine bir koltuğun boş bırakılması kuralına genellikle uyulmadığı bazı yolcuların yanlarına başka bir yolcunun gelmesinden rahatsız olarak ayağa kalkarak yolculuklarını ayakta sürdürdüğü sürüldü. Tramvayı beklerken birbirlerinden olabildiğince uzak duran yolcular araç içerisinde aynı özeni göstermedi. Havalimanı-Yenikapı hattındaki tramvay yolcularının büyük bölümünün maske veya eldiven kullanmadığı da görüldü.

İstanbul'da toplu ulaşımda akşam yoğunluğu - Resim : 3

DHA