İstanbul'daki sağanak yağış kabusundan acı haber: Bir kişi ölü bulundu

Güncelleme:

Meteoroloji'nin sağanak uyarısının ardından İstanbul'da beklenen yağış başladı. Yağış nedeniyle yollar göle döndü, tramvay ve vapur seferleri bir süre yapılamadı. Unkapanı'nda alt geçitte bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

İstanbul'da başlayan sağanak yağmur nedeniyle yollar su altında kaldı. Unkapanı altgeçitte bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Yağış nedeniyle tramvay ve vapur seferleri yapılamadı.

İstanbul'da, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarılarının ardından beklenen yağış başladı. İstanbul'da etkili olan şiddetli, yağmur nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Şiddetli yağış nedeniyle yollar su altında kaldı. Ataköy'de alt geçit su altında kaldı,  Kabataş-Bağcılar tramvay seferi  yağıştan dolayı oluşan su birikintileri nedeniyle bir süre durduruldu.

Ayrıca olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul'da tüm vapur seferleri iptal edildi. Yağışın etkisinin azalmasıyla tramvay ve vapur seferleri normale döndü.

İstanbul'daki sağanak yağış kabusundan acı haber: Bir kişi ölü bulundu - Resim : 1

UNKAPANI'NDA BİR KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Unkapanı altgeçidini su bastı. Su baskını sonrası tahliye çalışmaları yapan işçiler, erkek cesedi buldu. Cesedi bulunan kişinin evsiz olduğu iddia edildi. Yaşamını yitiren kişinin ismi henüz öğrenilemezken, işçilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Polis olayla ilgili çalışma başlattı.

İstanbul'daki sağanak yağış kabusundan acı haber: Bir kişi ölü bulundu - Resim : 2

Gökmen Kürşat, "Geçerken siyah bir şey gördüm, poşet sandım. Yakınlaşınca bir baktım insan. Baktım nabzı atmıyordu, bıraktım ben de. Adam evsizdi. Geceleri geç saatlerde burada yatıyordu. Yatağı, yorganı, battaniyesi, oradadır. Çimenin yanında, duvarın kenarında yatıyor. Ben geçerken kimse yokru, birkaç kişi vardı. Ben girdim onu kenara çektim, bıraktım" dedi.

İstanbul'daki sağanak yağış kabusundan acı haber: Bir kişi ölü bulundu - Resim : 3

EMİNÖNÜ ALT GEÇİTİ SULAR ALTINDA
Eminönü alt geçitte bulunan çarşıyı su bastı. Çarşıya dolan metrelerce su nedeniyle iş yerleri su altında kaldı.

İstanbul'daki sağanak yağış kabusundan acı haber: Bir kişi ölü bulundu - Resim : 4

KAPALIÇARŞI'YI SU BASTI
Tarihi Kapalıçarşı da şiddetli yağıştan etkilendi. Kapalıçarşı'nın içinde su baskınları yaşandı. Esnaf kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı.

İstanbul'daki sağanak yağış kabusundan acı haber: Bir kişi ölü bulundu - Resim : 5

ÜSKÜDAR'DA KARA İLE DENİZ BİRLEŞTİ

İstanbul’da etkili olan yağış sonrası Üsküdar’da kara ile deniz birleşti. Vatandaşlar, adeta göle dönen Üsküdar Meydanı’nda paçalarını sıvayıp suların içinde dolaştı.

İstanbul'daki sağanak yağış kabusundan acı haber: Bir kişi ölü bulundu - Resim : 6

TRAFİK KİLİTLENDİ

İstanbul birçok yerinde de su baskınları yollarda trafiği durma noktasına getirdi.
Bakırköy sahil yolu bir süre trafiğe kapandı.

İstanbul'daki sağanak yağış kabusundan acı haber: Bir kişi ölü bulundu - Resim : 7

Eminönü alt geçit tamamen suyla doldu. Bölgede trafik felç oldu.

ÜSKÜDAR'DA YOL ÇÖKTÜ

Üsküdar Bosna Bulvarı üzerinde yoğun yağış sonrası yapımı devam eden yol çöktü. Yağış sonrası çalışma yapılan alandaki toprak kaydı. Cadde tamamen trafiğe kapatıldı.

İstanbul'daki sağanak yağış kabusundan acı haber: Bir kişi ölü bulundu - Resim : 8

BAHÇELİEVLER'DE YOL ÇÖKTÜ

Olay, 13.00 sıralarında Bahçelievler Çobançeşme Mahallesi Sanayi Caddesi üzerinde meydana geldi. Sağanak yağmurun ardından metro inşaatı önünde bulunan yolda çökme meydana geldi. Çökme sırasında yol üzerinde park halinde bulunan araç yolda oluşan çukura düştü. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ekipleri sevk edildi. Ekipler çukura düşen aracı çıkardı.

İstanbul'daki sağanak yağış kabusundan acı haber: Bir kişi ölü bulundu - Resim : 9

Aracı çukura düşen Halil Akın, "Sabah aracımızı park ettik. Öğlene doğru hızlanan yağmurla zemin yumuşuyor. Sonra park halindeki aracımız çukura düşüyor. Aracımızda maddi hasar oluşuyor. Aracımın içi ve motor aksamı su aldı" dedi. Çöken yolda İBB ekiplerinin çalışması sürüyor.

İstanbul'daki sağanak yağış kabusundan acı haber: Bir kişi ölü bulundu - Resim : 10

AKOM'DAN AÇIKLAMA

AKOM'dan İstanbul'da etkili olan sağanak yağışa yönelik yapılan açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tüm ekipleri sahada" denildi. Paylaşılan raporda yağışların akşam 20:00'a kadar devam edeceği belirtildi.

EN FAZLA YAĞIŞ FATİH'E DÜŞTÜ

Fatih'te metrekarede ortalama 110 kg, Beşiktaş, Sarıyer, Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye ilçelerine ise metrekareye ortalama 30- 40 kg yağış düştü.

DHA