İstanbullular bu yol çalışmalarına aman dikkat !

İstanbullular bu yol çalışmalarına aman dikkat !

İstanbul'da trafiği etkileyecek iki önemli yol çalışması başladı.

BOĞAZ KÖPRÜSÜ BAĞLANTI YOLUNDA ÇALIŞMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş-Ortaköy Viyadüğü'nde (Boğaz Köprüsüne bağlantı yolu)  bakım ve onarım çalışmaları başlayacağını duyurdu. İki etap şeklinde planlanan çalışmalar 22 Ocak- 7 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Çalışmalar süresince sürücüler alternatif güzergahları kullanacak.  

İBB’den yapılan açıklama şöyle:

Birinci etap çalışmalar  Avrupa- Anadolu yönünde başlayacak, 22-30 Ocak tarihleri arasında tamamlanacak. İstanbul trafiğinin olumsuz etkilenmemesi için, çalışmalar gece 00.00 ile sabah 05.00 arasında gerçekleştirilecek. Çalışma saatlerinde Yıldız katılımından Boğaz Köprüsü bağlantısı  ulaşıma kapatılacak. Çalışma süresince trafik akışı Barbaros Bulvarı üzerinden Zincirlikuyu katılımından sağlanacak.

1-20160120132704.jpg

Çalışmanın ikinci etabı ise 30 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında Anadolu-Avrupa yönünde olacak. Çalışma süresince trafik akışı Zincirlikuyu Kavşağı'ndan sağlanacak. Çalışmalar sırasında bakım ve onarım yapılan derzler üzerine hız kesici kasisler konulacak. Tüm sürücülerin çalışma yapılan bölgede trafik işaretlerine ve hız limitlerine uymaları gerekmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü’nün yapacağı çalışmaları trafik akışını etkilemeden tamamlanacak.

İSTANBUL-ANKARA YÖNLERİNDE ÇALIŞMA

Mahmutbey-Çamlıca-Gümüşova arasında yer alan otoyollar ve bağlantı yolları üzerindeki köprü ve viyadüklerde yaya korkuluklarının yenilenmesi nedeniyle 04 Anadolu otoyolunun her iki yönündeki emniyet ve sağ şeritlerin kapatılacağı bildirildi. Sakarya Valliği'nden yapılan açıklamada "Çalışmalar 31 Ağustos 2016 Çarşamba sona erecek. Çalışmalar haftanın her günü 08.00 ile 20.00 arasında, gerektiğinde 22.00-06.00 saatleri arasında yapılacak" denildi.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Çalışmalar esnasında mevcut kesimde 04 Anadolu otoyolunun kuzey (Ankara-İstanbul yönü) ve güney (İstanbul-Ankara yönü) yönlerinde çalışan köprü veya viyadüklerde emniyet şeridi ve sağ şeritler kapatılacak. Gerekli durumlarda kısa süreli olarak çalışmalara göre sol veya sağ şerit kapatılması yapılabilecektir ancak çalışmalar kısa süreli veya kısa mesafeli olacağından hiçbir kesimde yolun tamamının kapatılması söz konusu olmayacak.
 
Çalışmalar esnasında ilave trafik yoğunluğunun oluşmamasına özen gösterilecek. Çalışmalar 31 Ağustos 2016 Çarşamba sona erecek. Çalışmalar haftanın her günü 08.00 ile 20.00 arasında, gerektiğinde 22.00-06.00 saatleri arasında yapılacak. Söz konusu çalışmalar süresince sınav ve bayram gibi özel günler göz önünde bulundurularak, trafik düzenlemeleri buna göre yapılacak. Çalışmalar esnasında gerekli tüm emniyet önlemleri alınacak ve trafik işaretlemeleri yapılacak. Sürücülerin yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uymaları gerekmektedir."