İşte Ayasofya davetiyesi! 500 kişiye gönderildi

İşte Ayasofya davetiyesi! 500 kişiye gönderildi
Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından Ayasofya'da kılınacak ilk namaz için 500 kişiye gönderilen davetiyeler ortaya çıktı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya Camisinde incelemelerde bulundu. Erbaş’a İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı da eşlik etti.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Erbaş, "İnşallah Cuma günü Ayasofya ilk Cuma namazı ile ibadete açılmış olacak. Şu an bütün hazırlıklar devam ediyor. Halısı seriliyor. İçeride hem tadilat diğer hazırlıklar devam ediyor. Arka bahçede temizlikler ve bahçe düzenlemesi temizlikler var. Halı olmayan yerlerde namaz kılacak insanlarımızla ilgili düzenlemeler sürüyor. İnşallah Cuma gününe her şey hazır olacak" ifadelerini kullandı.

"800 İLA 1000 KİŞİ NAMAZ KILABİLECEK"
Caminin içerisinde sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde namaz kılınacağını hatırlatan Erbaş, "Rakam olarak 800 ila 1000 kişi arası ara bölmelerle katılım olabilir. Hem iç avlu var. İç avlu da da sosyal mesafeye uygun şekilde namaz kılınabilecek . Çok şükür hiçbir problem olmadan Cuma günü camimizin açılışını yapacağız" diye konuştu.

"TEK BİR ÇİVİ ÇAKILMADI"
Camide bulunan resimlerin de perdeleme yöntemiyle kapatılacağını vurgulayan Erbaş, "Bir kısmı tamamlandı, diğer resimler de perdeleniyor. Teknolojik imkanlardan faydalanarak tek bir çivi çakmadan bu sistem kurulmuş oluyor" ifadelerini kullandı.

DAVETİYE DE ORTAYA ÇIKTI
Ayasofya'da namaz kılacak 500 kişiye gönderilen davetiyeler de ortaya çıktı. Davetiyelerde Tevbe Suresi 18. ayete yer verilmesi dikkat çekti.

Tevbe Suresi'nde geçen ifadeler şöyle: "Allah'ın mescidlerini ancak Allah'a ve âhiret gününe inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve yalnız Allah'tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler. İşte bunların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur."

İşte Ayasofya davetiyesi! 500 kişiye gönderildi - Resim : 1

İşte Ayasofya davetiyesi! 500 kişiye gönderildi - Resim : 2

İşte Ayasofya davetiyesi! 500 kişiye gönderildi - Resim : 3

Seçiniz...