İşte İstanbul'daki saldırı emrini veren hain

İşte İstanbul'daki saldırı emrini veren hain

Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan hain saldırının arkasından "IŞİD'in Türkiye sınır emiri" çıktı.

Alman Bild gazetesi, 42 kişinin hayatını kaybettiği Atatürk Havalimanı’ndaki saldırının emrini, ‘IŞİD’in Türkiye sınır emiri’ olarak bilinen İlhami Balı’nın verdiğini iddia etti.

İddialarını Türk güvenlik makamlarına dayandıran Bild, Balı’nın Türkiye'deki adamlarına da 2 bin 500 dolar maaşa bağladığını öne sürdü.

Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre, Türkiye tarafından, en çok arananların bulunduğu 'kırmızı' listede yer alan 1982 doğumlu İlhami Balı’ya air ses kayıtları, Ankara'da görülen 27 kişilik IŞİD davasındaki telefon dinleme tutanaklarında da yer almıştı. Suudi arabistan doğumlu Balı, bir görüşmede Türkiye'den Suriye'ye geçecek IŞİD militanları için talimatlar veriyor, bir diğerinde de gözaltına alınanların bırakılmasını istiyordu.

Türkiye sınırında bir askerin kaçırılması, bir Türk askerinin hayatını kaybetmesi olayının faili olarak da aranan Balı hakkında, ‘terör örgütü yöneticiliğinden’ arama kararı bulunuyor.

El Kaide üyeliğinden 3 yıl tutuklu kalan Balı, 2012'de Suriye'ye gitmiş, önce El Nusra'ya, 2013 yılında da IŞİD'e katılmıştı. Balı'nın Suruç, Diyarbakır ve Ankara katliamlarının talimatını verdiği öne sürülüyor.