İşte operasyonların perde arkası...

İşte operasyonların perde arkası...

PKK'ya karşı başlatılan operasyonların başarılı olması için bakın hangi talimatlar verildi.

Terör örgütü PKK'ya karşı başlatılan ve büyük bir azimle sürdürülen operasyonların perde arkasındaki 3 kritik talimatı açıklayan Emniyet Genel Müdürü Lekesiz sürece ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, terörle mücadele sürecinde atılan adımlara dair resmi Twitter hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

Bölgede PKK'ya karşı operasyonlara başlandığında yaşanan gelişmeleri aktaran Lekesiz, teşkilat mensuplarına verilen ve zaman zaman da yinelenen 3 önemli talimatı açıkladı.

fft16_mf6919611.jpeg

 İşte Lekesiz'in açıkladığı 3 madde:

"1- Verilen mücadelede hukuk sınırları içinde kalmaya özen gösterilmesi Bu konuda her bir personelimiz azamî derecede özen gösterdi.

2- Teröristle sade vatandaşn ayrılması Kahramanlarımz, ŞEHİT VEYA GÂZİ OLMA PAHASINA DA OLSA, bu ayrıma büyük bir hassasiyet gösterdiler.

3- Asker, Jandarma & köy koruc. ile uyum ve dayanşma içnde hareket edilmesi Güvenlk görevlilerimz et ve tırnak gbi mücadele sergilediler."

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör operasyonlarına katılan emniyet mensuplarıyla bir araya gelen Lekesiz, Türkiye'nin son yıllarda sosyal, kültürel, ekonomik açıdan büyük bir koşuşturmacanın içine girdiğini belirterek, ülkenin dünyayla uluslararası münasebetlerini her alanda geliştirdiğini, hatta Ortadoğu'da dünyayla ekonomisini entegre eden tek ülke haline geldiğini söyledi.

Yenilgiyi kabul eden PKK kaçmaya başladı

Terör operasyonlarıyla birlikte ağır darbe alan terör örgütü PKK'nın, Cizre'de başlattığı 'şehir savaşı' stratejisi çöktü. Yenilgiyi kabul eden Kandil, şehirlere gönderdiği teröristlere 'kırsala çekilin' talimatı verdi. Çekilin talimatıyla birlikte başlayan teslim olmalar da arttı.

Öldürülen PKK'lı sayısı arttı

Bu arada Mardin, Şırnak, Hakkari ve Bingöl'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda dün 12 terörist etkisiz hale getirildi. Buna göre, Yüksekova öldürülen terörist sayısı 196, Nusaybin'de 275 Şırnak'ta ise 219'a yükseldi.