İşte PKK'nın yeni hedefi! Bakan Soylu açıkladı

İşte PKK'nın yeni hedefi! Bakan Soylu açıkladı
Güncelleme:

Rize ve Artvin’de yaşanan sel felaketi ile ilgili incelemelerde bulunduktan sonra helikopterle Erzurum’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gri listede aranan bir teröristi etkisiz hale getiren 2 teröristi de sağ olarak yakalayan güvenlik güçlerini ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Jandarma Bölge Komutanlığı’na gelişinde Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen karşıladı. Jandarma Bölge Komutanı bahçesindeki törende İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz, Şenkaya kırsalında 12 ve 13 Temmuz günleri gerçekleştirilen gri listede aranan 1 teröristin etkisiz hale getirildiği, 2 teröristin sağ olarak yakalandığı operasyonla ilgili bilgi verdi. Vali Okay Memiş’in operasyonla ilgili değerlendirmesinden sonra konuşan Bakan Soylu, başarılı operasyonlarından dolayı güvenlik güçlerini tebrik etti.

Operasyonu adım adım takip ettiğini belirten Bakan Soylu, "Hep duamız sizinle oldu. Bu önemliydi, bazen sayı olarak çok fazla etkisiz hale getirdiğimiz teröristler var ama bunların amacı Karadeniz Bölgesine sızmak ve orada o bölgenin huzurunu, sükununu alt üst edebilmek, halkımızı ve milletimizi endişeye sevk etmekti. Siz de ve biz de biliyoruz ki bir yıldır bu grubu takip ediyoruz ve bu grubun başındaki daha önce yani sizin ilk etkisiz hale getirdiğiniz terörist daha önce Karadeniz’i bilen, orada bulunmuş, oraya hangi yollarla sızılacağını iyi bilen ve Artvin dahil olmak üzere sızılabilecek bütün noktaları yine sizin arkadaşlarınızın teker teker alan kapatarak engellemeye çalışıyorlardı. Yine o grubun içerisinde bulunan birisi de o bölgeyi bilen kişilerden bir tanesiydi. Yani size direnemeyip teslim olanlardan bir tanesiydi. Onun için geçen yıl Karadeniz’de Eren Bülbül evladımızı ve yine sizin mesai arkadaşınız olan astsubayımızı şehit edenleri teker teker arkadaşlarımız etkisiz hale getirdiler ve oraları temizlediler. Şimdi oraya tekrar sızmaya çalışıyorlardı. Bunu siz engellediniz. Sizin bir tek tarifiniz var. Siz bizim ve bu milletin kahramanlarımızsınız” diye konuştu.