İşte TSK'nın hendek canavarı

İşte TSK'nın hendek canavarı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullandığı iş makinesi ''Kunduz'' Cizre, Silopi ve Sur ilçelerinde güvenlik güçlerinin stratejik silahı oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının teröristlerin kazdığı hendek ve kurduğu barikatları süpürmek için kullandığı amfibi zırhlı muharebe istihkam iş makinesi "Kunduz," Cizre, Silopi ve Sur ilçelerinin güvenlik güçlerinin stratejik silahı oldu.
 
Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde güvenlik güçlerinin etkin olarak kullandığı Amfibi Zırhlı Muharebe İstihkam İş Makinası (AZMİM) olan "Kunduz"un son görüntüleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) video paylaşım sitesi Youtube'daki resmi hesabından paylaşıldı. Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve milli imkanlarla üretilen Kunduz, terörle mücadelenin etkin şekilde yürütülmesine büyük katkı sağladı.
 
Hem karada hem de suda ilerleyebilen aynı zamanda küreme, düzleme, taşıma ve kazıma operasyonlarının rahatlıkla yapılmasına imkan tanıyan Kunduz, karada saatte 45 kilometreye kadar hıza ulaşıyor. Amfibi iş makinesi ihtiyaç hissedilen durumlarda su üzerine kısa sürede köprü kurarak, operasyona hız verilmesine olanak sağlıyor.
 
Gece-gündüz kameralarının yanı sıra klima sistemi de bulunan Kunduz, güvenlik güçlerinin terörle mücadelede adeta eli-ayağı oldu. TSK'nın envanterine son yıllarda giren Kunduz, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde teröristlerin kazdığı hendek ve kurduğu barikatları tek tek süpürdü.