İstiklal Marşı'nı Gözyaşları İçinde Okudu

İstiklal Marşı'nı Gözyaşları İçinde Okudu

Kırklareli’de İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen programda İstiklal Marşı’nı okuyan ilköğretim okulu öğrencisi Pınar Akkuş, gözyaşlarına hakim olamadı

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli’de İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen programda, ilköğretim okulu öğrencisi Pınar Akkuş (9), İstiklal Marşı'nı gözyaşları içinde okudu.

Kırklareli Fen Lisesi tarafından Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dilek Bayraktar, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Törende, Mustafa Dalcalı İlköğretim Okulu üçüncü sınıf öğrencisi Pınar Akkuş, İstiklal Marşı'nı okurken gözyaşlarına hakim olamadı. Akkuş, gözyaşları içinde İstiklal Marşı'nı okumayı tamamladı. Bu sırada, katılımcıların da gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, yanına giderek Akkuş'u tebrik etti.

Tören lise öğrencilerinin "Kurtuluşa Giden Yol" oratoryosu ile sona erdi.

Törene, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Cumhuriyet Başsavcısı İlyaz Yavuz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selahattin Acara ile kurum müdürleri katıldı.

- "Şehitler aklıma geldi"

Pınar Akkuş, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı’nı okurken şehitlerin aklına geldiğini ve duygulandığını söyledi.

İstiklal Marşı'nın tamamını geçen yıl öğrendiğini belirten Akkuş, onu okurken çok heyecanlandığını ve duygulandığını kaydetti.

Anne Nuray Akkuş ise kızının gözyaşlarını gördüğünde kendisinin de duygulanarak ağladığını belirtti.