İtalya’daki Bilal Erdoğan soruşturması kapandı

İtalya’daki Bilal Erdoğan soruşturması kapandı

İtalyan yargısı, Türkiye düşmanlarının algı operasyonu için kullandığı Bilal Erdoğan'la ilgili soruşturmayı, tek bir delil bulamadığı gerekçesiyle kapattı.

İtalya'nın Bologna şehrindeki mahkeme, dün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili açılan davanın düştüğünü duyurdu. İtalyan savcılar, Erdoğan ailesine muhalif kişiler tarafından açılan davada herhangi bir kanıt bulunamadığını açıkladı. İtalya'da yayın yapan Il Giornale, delil bulunmaması üzerine dosyanın rafa kaldırılmasına karar verildiğini bildirdi. Gazete, savcılığın iki kez iddialarını dinlemek üzere şikâyette bulunan Cem Uzan'ın kardeşi Hakan Uzan ile iletişime geçildiğini, ancak Uzan'ın bu iki isteğe de olumsuz cevap verdiğini yazdı.

İFTİRACI HAKAN UZAN NEREDE?

AHABER'e konuşan Bilal Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu: "Benim hakkımda suçlamalarda bulunan Hakan Uzan nerede? Merak ediyorum. Bu insanlar kırmızı bültenle aranmalarına rağmen, Avrupa'da çok rahatlıkla sığınak bulabiliyorlar. Bu suçlular, bir siyasetçinin ailesine böyle bir çamuru atıyorlar ve İtalyan yargısı harekete geçiyor. Keşke İtalyan yargısı, Avrupa yargısı bu kırmızı bültenle aranan insanları adalete teslim etmek için bu kadar verimli çalışsalar. Yoksa bizim saklanacak, utanacak hiç bir şeyimiz yok. Neticede karşımıza hiç bir şey koyamadıkları için de bu dosyayı kapatmak durumunda kaldılar."

Sabah