İTÜ Camisi temeli atıldı

İTÜ Camisi temeli atıldı
Güncelleme:

İstanbul Teknik Üniversitesi Camisi’nin projesi sonuçlandı ve temeli atıldı.

Daha önce ‘hastalıklı’ gerekçesiyle ağaçların kesildiği söylenen ve lojman yapılacağı belirtilen bölgede cami inşaatına başlanması tepkilere neden oldu. Hürriyet gazetesinden Esra Ülkar'ın haberine göre bölge ilk etapta tamamen lojman yapımı için tanımlandı. İTÜ Camisi için yer arama ve fizibilite çalışmaları devam ederken, göz önünde bulundurulan kriterlere bağlı olarak aynı bölgede İTÜ Camisi’nin de yapımına karar verildi.

“Lojmanlarımızın inşaatına başlandıktan sonra bölgenin müsaitliğine bağlı olarak yakın bölgesine cami yapılmasına karar verilmiştir” denilen açıklamada, özetle şu ifadeler yer aldı:

“Üniversitemizin 2015 yılında yaptığı ihale sonucu 31 bin metrekare kapalı alana sahip lojman inşaatı yapımına başlandı. Bölge ilk etapta lojman bölgesi olarak tanımlanmıştı. Ancak belli kriterlere bağlı olarak - ki bunların en önemlisi kampusumuzda nüfusun en yoğun olduğu bölge arayışıdır - bahis konusu bölgede İTÜ Camisi’nin de yapımına karar verildi.”

“İTÜ Camisi için kazı çalışması kasım sonunda tamamlandı. Temel altı grobetonu döküldü. Cami için kurulan derneğin çalışmaları ve üniversitemizin Diyanet İşleri Başkanlığı’na yapacağı başvuru neticesinde elde edilecek gelirler ile İTÜ Camisi’nin yapımına devam edilecek. Lojman yerine cami yapılması iddiaları doğru değil. Lojman inşaatına başlandıktan sonra bölgenin müsaitliğine bağlı olarak yakın bölgesine cami yapılmasına karar verilmiştir.”