İYİ Parti Kadıköy adayı Emre Kınay: ''Beştepe'den davet gelirse gitmem''

İYİ Parti Kadıköy adayı Emre Kınay: ''Beştepe'den davet gelirse gitmem''
Güncelleme:

İYİ Parti'den Kadıköy Belediye Başkanlığı'na aday olan ünlü tiyatrocu Emre Kınay,

İyi Parti’nin Kadıköy Belediye Başkan Adayı Emre Kınay, neden siyasete yöneldiğiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dört bir yanında tiyatro sahneleri açılmasına ve mevcut sahnelerin modernleştirilmekte olmasına rağmen, “Daha fazla sanat yapılabilmesi için çabalıyoruz. Artık sanat yapamıyoruz. Salonlarda sıkıntılar var, her yerde sıkıntı var.” diye konuştu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bir gün tiyatroya gelerek oyununu izlediğini anlatan Kınay, “Oyundan sonra bir çay içecek vaktimiz oldu. Herkesle nasıl yapıyorsak, kendisiyle de memleketin kazanını kaynattık. Aradan geçen üç ayın akabinde beni aradı ve ‘Kadıköy’le ilgili hayallerin vardı, onları yapmak ister misin?’ diye sordu.” sözlerini kullandı.

Kendisine yöneltilen “Meral Akşener yerine tiyatroya Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ya da Recep Tayyip Erdoğan gelmiş olsaydı ne olurdu?” sorusuna, “Onların ikisini hemen eleyelim.” diye yanıt veren Emre Kınay, “Kemal Kılıçdaroğlu da zaten tiyatrodan pek hazzetmez.” dedi.

“SOL GÖRÜŞLÜ SOSYAL DEMOKRATİK ILIMLI SOSYALİSTİM”

İyi Parti’den aday olmasıyla ilgili olarak “Solcuydunuz, sağcı mı oldunuz?” diye sorulan Emre Kınay, “Hiçbir şey olmadım. Sol görüşlüyüm. Sosyal demokratım. Hatta ılımlı sosyalizme inandığımı da söyleyebilirim. İyi Parti derken, merkez sağ görünümlü merkez bir partiden söz ediyoruz aslında.” diye konuştu.

İyi Parti içerisinde her eğilimden insan bulunduğunu ve ortak bir hedef için çalıştıklarını anlatan Kınay, “O hedef; laik demokratik Cumhuriyet, Atatürk ilkeleri ışığında faaliyet gösterecek bir siyasî harekettir.” dedi.

“KADIKÖY’Ü KAZANIRSAM BELKİ CHP YAPTIĞI YANLIŞLARI GÖRÜR”

Yaşadığı CHP’li Kadıköy Belediyesi’nde sanılanın aksine hiçbir refah durumundan söz edilemeyeceğini söyleyen Kınay, “Belki ben yüzde 50 alsam, CHP yüzde 30 alacak. Belki kendinin farkına varır. Belki yaptığı yanlışları görür.” ifadelerini kullandı.

“OY BÖLÜNMESİ KAYGISI VARSA BÖLMEYİN OYU, BENDE TOPARLANIN”

Hayatında hiçbir zaman iddialı olmadığını belirten Kınay, CHP ve İyi Parti’nin Kadıköy’den aday çıkarmasının oy bölünmesine neden olabileceğine ilişkin endişelerle ilgili olarak, “Kesinlikle ben kazanacağım. Eğer oy bölünmesi kaygısı varsa bölmeyin oyu, toparlanın bende.” dedi.

“KAYBEDERSEM KADIKÖY İÇİN ÜZÜLÜRÜM”

Kadıköy özelinde CHP ve İyi Parti’den başka kimsenin kazanma şansı olmadığını iddia eden Kınay, “Seçimi kaybedersem Kadıköy için üzülürüm.” ifadesini kullandı.

BEŞTEPE’DEN DAVET ALIRSA İCABET ETMEM

Seçilmesi durumunda Beştepe’den davet alması durumunda davete icabet etmeyeceğini belirten Kınay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la halka açık yerlerde görüşebileceğini söyledi.

Seçiniz...