İYİ Partili adayın Suriyelilerle ilgili pankartı olay oldu

İYİ Partili adayın Suriyelilerle ilgili pankartı olay oldu
Güncelleme:

İYİ Parti Fatih Belediye Başkan adayı İlay Aksoy'un, Fatih'e astırdığı "Fatih'i Suriyeliler'e teslim etmeyeceğim" yazılı pankartı sosyal medyada olay oldu.

31 Mart 2019 yerel seçimlerin için Fatih’te İYİ Parti’den Belediye Başkan adayı olan İlay Aksoy’un seçim afişi sosyal medyada tepkiye neden oldu.  Aksoy’un seçim çalışmaları kapsamında Fatih Saraçhane’de astırdığı pankartta “Fatih’i Suriyeliler’e teslim etmeyeceğim” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu pankartla ilgili Sözcü gazetesinden Seda Önceler'in sorularını yanıtlayan İlay Aksoy “Ben günde 10 kilometre yol yürüyorum. Yaşlıların, işverenlerin, esnafın, annelerin birinci önceliği Suriyelilerdir. Ben sorunla ilgileniyorum ve o pankartta düşüncemi ifade ettim. O pankart tepki görmek yerine çok büyük bir destek aldı. Vatandaşlardan; ‘Oh be sonunda birisi hislerimize tercüman oldu’ diyerek bana destek verdiklerini görüyorum. Biraz gerçekçi olmak gerekiyor. Ben trollerin dışında kimseden olumsuz bir tepki almadım ve sözümün arkasındayım” dedi.

 

Sözcü