İzmir Torbalı Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu

İzmir Torbalı Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu
Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı, İzmir'in Torbalı Belediye Başkanı uygur hakkında suç duyurusunda bulundu.

İçişleri Bakanlığının, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten hakkında suç duyurusunda bulunduğu CHP'den Torbalı Belediye Başkanı seçilen Ramazan İsmail Uygur, konuya ilişkin açıklama yaptı. Ramazan İsmail Uygur, "Konuşmamda bir tane cümlede bile sayın cumhurbaşkanının ismi geçmiyor. Cumhurbaşkanının muhatabı ben değil, sayın genel başkanımızdır" dedi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, CHP’den İzmir Torbalı Belediye Başkanı seçilen Ramazan İsmail Uygur’un, belediye başkanlığı görevini devir teslimi sırasında devletin birliği, beraberliği ve saygınlığını temsil eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret ve tehdit içeren ifadeleri nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu ve gerekli incelemelerin başlatıldığı belirtildi.

RAMAZAN İSMAİL UYGUR'DAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan Ramazan İsmail Uygur, "Kampanya süresince rakiplerim olan belediye başkan adayı ve milletvekilini ima ettim; çünkü onlar her gün gazetelere demeçler verdiler" dedi. Uygur, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'KONUŞMAMDA CUMHURBAŞKANI'NIN İSMİ GEÇMİYOR'

"Ben konuşmamda bir isim vermedim. Orada bir tane bile cümlede, Sayın Cumhurbaşkanının ismi geçmiyor. Cumhurbaşkanının muhatabı ben değil, Sayın Genel Başkanımızdır. Biz belediye başkanlığı yapıyoruz. Ayrıca bu görevleri yeni yapmış, ilk kez seçim kazanmış biri de değilim. Kampanya süresince rakiplerim olan belediye başkan adayı ve milletvekilini ima ettim. Çünkü onlar her gün gazetelere demeçler verdiler. Televizyon programlarına çıktılar. Buradaki belediyeyi örnek gösterdiler. Vatandaşı kandırdılar. Benim sözlerimin hedefindeki isim doğrudan belediye başkan adayının kendisidir. O da ilçemizde 5 yıldır belediyeyi yöneten Adnan Yaşar Görmez'in kendisidir. Yine seçim çalışmalarında kendisine destek veren milletvekilini de ima ederek genel bir konuşma yaptım."

DHA