İzmir'de Kaçak Göçmen Operasyonu

İzmir'de Kaçak Göçmen Operasyonu

Dikili ilçesinde 88 kaçak göçmen ile organizatör oldukları iddia edilen 4 kişi yakalandı

İZMİR (AA) - Dikili ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 88 kaçak göçmen yakalandı. Organizatör oldukları iddia edilen 4 kişi ise gözaltına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çandarlı Mahallesi'ndeki Fransız Çiftliği mevkisi ile Bademli Mahallesi'ndeki Hayıtlı Koyu yakınlarından Midilli Adası'na yasa dışı geçiş olacağı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, düzenlediği operasyonda, yabancı uyruklular ile organizatör olduğu iddia edilen 4 kişiyi yakaladı. Operasyonda 2 şişme bot ve motoru ile çok sayıda can yeleği ele geçirildi.

67'si Afganistan, 18'i Eritre ve 3'ü Suriye uyruklu göçmenler ile 4 şüpheli, güvenlik güçlerine teslim edildi. Göçmenlerin buradaki işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edileceği belirtildi.

- "Mutlu bir hayat için kefen giymeyi göze aldık"

Yakalanan yabancı uyruklulardan 17 yaşındaki Ömer Resul, Suriye'nin Haseki kentinden Türkiye'ye geldiğini, ülkesindeki savaş nedeniyle hayatın bittiğini dile getirerek, savaşın kendisini eğitimden yoksun bıraktığını ifade etti.

Teyzesiyle birlikte Almanya'ya gitmek istediğini aktaran Resul, "Akrabalarımın çoğu Almanya'ya gitti. Suriye'de kalsam beni ya DAEŞ ya da Esed öldürecekti. En azından burada ufak da olsa bir şansımız var. Daha mutlu bir hayat için kefen giymeyi göze aldık" diye konuştu.