İzmir'deki Davutoğlu-çipras Görüşmesi

İzmir'deki Davutoğlu-çipras Görüşmesi

İzmir Emniyet Müdürü Uzunkaya:- "En üst düzeyde güvenlik planı yaptık"

İZMİR (AA) - İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, yarın İzmir'de gerçekleşecek Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras buluşması için üst düzeyde güvenlik planı yapıldığını, yarın 4 bin polisin görev yapacağını söyledi.

Uzunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye-Yunanistan İş Forumu kapsamında yoğun güvenlik önlemleri alındığını, Davutoğlu ve Çipras'ın konaklayacağı oteller arası ile toplantıların yapılacağı merkezler ve geçiş güzergahlarında güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardıklarını söyledi.

"Bu anlamda en üst düzeyde güvenlik planı yaptık. Kentte yarın 4 bin polisimiz görev yapacak" diyen Uzunkaya, İzmir'in önemli bir zirveye evsahipliği yapacağını kaydetti.

Öte yandan yarınki görüşme öncesinde kent genelinde 138 ayrı kontrol noktasında 2 bin 162 kişinin kimlik sorgulamasının yapıldığı ayrıca bin 447 aracın incelendiği bildirildi.

Denetimlerde haklarında arama kararı bulunan 17 kişinin yakalandığı, ayrıca üçer ruhsatsız ve kurusıkı tabancanın yanı sıra bıçak ve bin 980 paket gümrük kaçağı sigaranın ele geçirildiği bildirildi.

İzmir'de yarınki görüşme öncesinde Çipras ve Davutoğlu'nun konaklayacağı Gaziosmanpaşa Bulvarındaki iki otel arasındaki yolda ise araç parkına izin verilmiyor.