İzmir'deki Fetö/pdy Operasyonu

İzmir'deki Fetö/pdy Operasyonu

Operasyonda tutuklanan SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili ile bir SGK görevlisi tahliye edildi

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Engin Bilgili ile bir SGK görevlisi tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre, geçen ay düzenlenen operasyonun ardından tutuklanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili, SGK'da görevli veri hazırlama ve kontrol işletmeni Necdet Özkan ile eski SGK İnşaat Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı'nın avukatları, müvekkillerinin tutukluluk hallerine ilişkin Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulundu.

Avukatların itirazını değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, SGK İl Müdürü Bilgili ile Özkan'ın tahliyesine, diğerlerinin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

İzmir'de 10 Mart'ta FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, SGK'ya ait Buca'daki bir arazinin örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesine düşük rayiç bedelle satışı ve haksız kazanç elde edildiği iddiasıyla 8 kişi gözaltına alınmış, 5'i tutuklanmıştı.