İzmir'deki Göztepe-karşıyaka Maçı

İzmir'deki Göztepe-karşıyaka Maçı

- PTT 1. Lig'de geride kalan hafta oynanan müsabakada yasaklı madde taşıdıkları ve olay çıkardıkları gerekçesiyle yakalanan 12 taraftar hakkında adli işlem başlatıldı- Maç öncesi aramalarda 50 sis bombası, 48 havai fişek, 39 meşale, 2 maytap ve hakaret iç


İZMİR (AA) - PTT 1. Lig'de geride kalan hafta oynanan Göztepe-Karşıyaka maçında yasaklı madde taşıdıkları ve olay çıkardıkları gerekçesiyle 12 taraftar hakkında işlem yapıldığı, maç öncesi aramalarda sis bombası, maytap, havai fişek gibi çok sayıda malzemenin ele geçirildiği bildirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Göztepe ile Karşıyaka arasında oynan maçta 465 özel güvenlik ile 2 bin 367 emniyet personelinin görev yaptığı, biletli 10 bin 499 ev sahibi, 2 bin 867 konuk takım seyircisinin stada alındığı belirtildi.

Karşılaşma öncesi taraftarların stada aranarak alındığının kaydedildiği açıklamada, spor alanlarına getirilmesi yasak olan 50 sis bombası, 48 havai fişek, davul içerisinde 39 meşale, 2 maytap ve rakip takıma hakaret içeren pankarta el konulduğu ifade edildi.

Müsabaka sırasında her iki takım taraftarının da küfürlü tezahüratta bulunduğu, bu kişilerin kimlik tespitlerine yönelik çalışmaların sürdüğü bilgisinin aktarıldığı açıklamada, güvenlik güçlerine mukavemette bulunan, küfür eden, üzerinde bıçak, meşale, havai fişek, maytap bulunduran ve rakip taraftarların bulunduğu bölüme geçmeye çalışan altışar Göztepe ve Karşıyaka taraftarı 12 kişinin yakalandığı duyurularak, şu ifadelere yer verildi:

"Yakalanan 12 taraftar spor müsabakalarını seyirden yasaklanmış haklarında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna muhalefet etmekten adli işlemler başlatılmıştır. Tribünlerde olaylara karışan diğer taraftarlarla ilgili tespit ve yakalama çalışmaları devam etmektedir."