İzmirlilere müjde: Yıl sonuna kadar suya zam yok

İzmirlilere müjde: Yıl sonuna kadar suya zam yok
Güncelleme:

İZSU Genel Kurulu sonrası konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, temmuz ayında su faturaları için planlanan yüzde 10'luk zammın yapılmayacağını söyledi.

İzmir'de İZSU Genel Kurulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında toplandı. Soyer, yıl sonuna kadar suya zam yapmayacaklarını açıkladı. Ekonomik şartların zorlayıcı olmasına rağmen böyle bir karar aldıklarını ifade eden Soyer, "Bütçe planımızda yer alan, meclisimizde onaylanan ve 2021 yılı temmuz ayında yapılması öngörülen yüzde 10'luk zammı iptal ediyoruz" dedi.

Salgın koşullarını hatırlatan Soyer, "Elektrik, doğal gaz, akaryakıt fiyatları ve dövizdeki artışa rağmen, İZSU, tıpkı belediyemizin diğer kuruluşları ve birimleri gibi, hiçbir olumsuzluk karşısında hizmetlerini aksatmadı. Tüm personeliyle canını dişine taktı. Temizlik ve hijyenin öneminin çok hayati olduğu bu dönemde 350 bin abonenin suyunu, ödenmemiş borçlarına rağmen kesmedi. Sağlıklı ve kesintisiz içme suyu hizmetleri için 2 yılda toplam 488 milyon 285 bin liralık yatırım yapıldı. Askıda Fatura uygulaması ile 15 bin 548 vatandaşımızın 1 milyon 375 bin TL tutarında faturası ödendi. Pandemide ekonomik olarak zorluk yaşayan esnafımız için 3 ay boyunca su faturalarında yüzde 50 indirim yaptı ve esnafımıza yaklaşık 9 milyon TL destekte bulundu" diye konuştu.