Jandarma Genel Komutanı görevine devam etmeyecek

Jandarma Genel Komutanı görevine devam etmeyecek

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi’nin görevine devam etmeyeceğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Jandarma Genel Komutanı Org. Galip Mendi’nin görevine devam etmeyeceğini söyledi. Efkan Ala, yaşadığı rahatsızlık nedeniyle GATA'da tedavi gören Org. Mendi'nin Jandarma Genel Komutanlığı'nda son yılı olduğunu hatırlatarak, "Zaten son senesiydi. Bir daha dönmeyecek" dedi.

CNN Türk’te Hande Fırat'ın sorularını cevaplayan Efkan Ala şunları söyledi:

DÜN AKŞAM BİR İSTİHBARAT GELDİ

Dün akşam yine bir istihbarat geldi, böyle bir şey olabilir diye her tarafta önlem aldık. Akıl seviyesinin altında bir mantıkla hareket ediyoruz. En büyük hatamız ahmaklığı ciddiye almadık, aptallığı ciddiye almadık.

GÜLEN HAKARETLE İTİRAF EDİYOR

(Fethullah Gülen'in darbe girişiminin bastırılmasına sevinenlere 'ahmak' dediğinin sorulması üzerine)

"Bu akıl seviyesinin altından bahsettim ya. 17-25 Aralık'tan sonra "Ben oradan bir kişiyi bile tanımam" denmişti. İkincisinde ne oldu, müthiş bir beddua ile ortaya çıktı, itiraf etti.

Bu rezil durumda, sabah işin döndüğü anlaşıldığında darbelere karşıydı değil mi. Şimdi de hakaretle itiraf ediyor. Onun için benim daha fazla sözü israf etmeme gerek yok.

GÜLEN'İN BUNA KARAR VERDİĞİNİ SÖYLEMİŞ. 

JÖAK... Şimdi buradan bir yüzbaşı yakalanınca verdiği mülakatta, kendisine birinin geldiğini, bu işin yapılacağını söylüyor. Soyismini bile bilmediğini söylüyor. Böyle bir şey olabilir mi. Fethullah Gülen'in onun buna karar verdiğini söylüyor. Yazık... Şimdi de millete hakaret ediyor. O yüzden ben sistemden bahsediyorum.

Bu kadar aptalca bir darbe girişimi nasıl yapılabilir. 'Bu kadarı da olmaz' demeden ciddiye almak lazım. Bu paralel yapıyla ilgili. Bu terörist örgütle ilgili asker kılığı içine girmiş teröristler bir kalkışma girişiminde bulundu. Bu kadarı olmaz artık, buna kimse cesaret edemez, demeyeceksiniz. Olabiliri dikkate alacaksınız. Bu seviyeyi dikkate alacaksınız. Sistemi ona göre kuracaksınız.

İÇ SAVAŞ ÇIKARMAK İÇİN SİVİLLERE ASKER ÜNİFORMASI GİYDİRMİŞLER!

Bazı sivil vatandaşlara asker kıyafeti giydirerek iç savaş ortamı oluşturmak istediler. 

Mezhep savaşı çıkarmak için iki muhtar kardeşimize de giydirmişler. Oradaki muhtarların da ilgisi yok. Kaos ortamı oluşturmak için ellerinden geliyorlar. 

ESKİ EMNİYET MÜDÜRLERİ DE KATILMIŞ

Darbecilerle hareket eden eski emniyetçiler var, bir kısmı gözaltına bir kısmı kaçtı. 

Eski emniyetçiler Ankara'da orayı (Emniyet) ele geçirmek istedi. İçeri girip ele geçirmek istediler. Kendi abileriyle yaptıkları telefon mesajları çıktı. Nasıl davranmaları gerektiğiyle ilgili birbirlerine mesaj attılar. Gözaltına alındılar.